- Reklama -

Plekanec sám voják v poli, Quick posunul Kings přes čáru

- Reklama -

Čtyřikrát se v této sezóně utkali hokejisté Lightning a Canadiens, čtyřikrát byl úspěšnější americký tým. Montrealu včera nepomohlo ani snažení Tomáše Plekance, který dvakrát nachytal v nedbalkách Bena Bishopa. Ve 32. minutě při přesilovce překvapil český útočník gólmana Blesků nahozením z takřka nulového úhlu, po přestávce zachytil jeho rozehrávku u zadního mantinelu a nabil P.A. Parenteauovi.
Habs v té době ovšem stále ještě prohrávali a v závěru stvrdil jejich osud svojí druhou brankou Steven Stamkos – 4:2. Kapitánovi Tampy chybí v této sezóně jediná trefa k pokoření 40gólové hranice, kterou v minulosti už třikrát zdolal. Oba celky se po včerejšku srovnaly na čele Atlantické divize se shodným ziskem 93 bodů.
Obhájci titulu z Los Angeles se na západě pohybují v jiných sférách, bojují o prodloužení sezóny. Kdyby základní část končila dnes, do play off by postupovali z osmého místa, na němž po pondělní výhře 1:0 nad Arizonou vystřídali Winnipeg. Jonathan Quick předvedl 25 zákroků a pošesté v tomto ročníku udržel čisté konto.
Zatímco gólman Králů patří ke stabilním oporám Králů, jméno druhého hrdiny večera je relativně neznámé. Na konci druhé třetiny po Nolanově přihrávce mířil do zpola odkryté klece Kojotů Andy Andreoff. Mladík nastoupivší ke svému 15. zápasu v NHL vstřelil premiérový gól ve slavné soutěži.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dva hlavní tahouni washingtonské ofenzívy sice vyšli proti Buffalu naprázdno (Ovečkin neskóroval ve třetím utkání po sobě, ale zato se popral s Weberem), zastoupil je však někdo jiný. Jevgenij Kuzněcov ve 46. minutě potrestal Zadorovovo vyloučení a při samostatných nájezdech, do nichž zápas za stavu 3:3 dospěl, jako jediný poslal kotouč za čáru.
Sabres v zápase dvakrát vedli, v závěrečném dějství naopak museli dotahovat. Na vítězství čekají už od 24. února, tedy sedm utkání v řadě.
Stejně dlouhou sérii neúspěchů včera přerušili hokejisté Edmontonu. V kanadském derby s Torontem využili dvě ze šesti přesilovek a vyhráli 4:1. Tón udával Jordan Eberle (celkově 1+2), při vyrovnaném počtu mužů na ledě mířil dvakrát do černého Benoit Pouliot.
Všechny branky padly hned v úvodním dějství. V deváté minutě se po třech inkasovaných gólech ze čtyř střel poroučel ze svatyně Javorových listů Jonathan Bernier, jeho náhradník James Reimer o dvě minuty později už také neměl čistý štít. Až poté se prosadili také hosté.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -