- Reklama -

Vrbata pečetil výhru Canucks, Kane se dotahuje na Voráčka

- Reklama -

Branka Radima Vrbaty do opuštěné klece uzavřela skóre zápasu mezi Vancouverem a Buffalem na 5:2. Canucks, kteří v posledních dvou domácích vystoupeních vyšli střelecky naprázdno, tentokrát se skórováním problém neměli, těžili především z dobře sehraných přesilovek. Ryanu Millerovi k vítězství nad bývalými spoluhráči stačilo dvacet zákroků.
Inkasoval pouze v oslabeních, dvakrát ho překonal Chris Stewart. Sabres prohráli počtrnácté v řadě, ještě tři porážky a vyrovnají nelichotivý rekord Washingtonu ze sezóny 1974-75.
Ačkoliv je Anaheim nejúspěšnějším týmem sezóny, s jednou věcí má problém – poradit si před vlastními fanoušky s Chicagem. Včera mu v Honda Center podlehl už potřetí v řadě. Pod výsledkem 1:4 je nejvýrazněji podepsán Patrick Kane, který se díky dvěma brankám a jedné nahrávce posunul v kanadském bodování na druhé místo. Na vedoucího Jakuba Voráčka ztrácí dva body.
Patrick Sharp asistoval u všech čtyř gólů Blackhawks. Duncan Keith se díky vstřelené brance stal pátým obráncem v klubové historii, jenž posbíral 400 bodů. Kačeři překonali Coreyho Crawforda až v 51. minutě při přesilovce.
Marek Mazanec se poprvé v sezóně od začátku utkání postavil do brankoviště Nashvillu, ale až do konce tam nevydržel. V závěru střetnutí s Coloradem byl za nepříznivého stavu 0:2 odvolán, ale převaha muže v poli nepomohla Predátorům, aby překonali neomylného Semjona Varlamova. Naopak sami ještě inkasovali.
Ruskému gólmanovi při čtvrtém shutoutu v sezóně napočítali 23 zákroků. Autor druhé branky Avalanche Jarome Iginla zaokrouhlil svůj bodový účet v NHL na 1200 a vyrovnal se na 46. místě tabulek Dinu Ciccarellimu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


K Predátorům držícím první příčku v Centrální divizi se přiblížilo St. Louis, které zdolalo Carolinu na jejím ledě 3:2 po nájezdech. Bluesmani už po čtyřech minutách zásluhou Ryana Reavese s Davidem Backesem vyhnalo Chudobina z klece, ale do konce bylo ještě daleko a domácím se podařilo srovnat. V nájezdech uspěl pouze Kevin Shattenkirk.
Blues v posledních deseti startech ztratili pouze bod, Hurricanes bodovali v devíti z jedenácti lednových utkání. I přes menší zdravotní problémy se v červeném dresu objevil i Jiří Tlustý.
Ačkoliv podal Cory Schneider zřejmě nejlepší výkon v sezóně, vítězství se nedočkal. V zápase s Pittsburghem držel gólman New Jersey čisté konto až do 57. minuty, jenže poté ho při přesilovce překonal Chris Kunitz – a vzhledem k tomu, že Ďáblové našli ve svých řadách také jen jednoho střelce, muselo se prodlužovat.
V nastaveném čase ze 43. střely Penguins padla druhá branka, z prostoru mezi  modrou čárou a kruhy zamířil v polovině prodloužení přesně Simon Despres. Čtrnáct střel, kterým Tučňáci museli čelit, bylo nejslabším výkonem jejich protivníků v aktuálním ročníku.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -