- Reklama -

Colorado bude hledat nového centra. Pokusí se ulovit hvězdu Capitals?

- Reklama -

Úřadující šampioni z Colorada v prvním kole play-off narazili na Seattle Kraken. Série je zatím vyrovnaná se dvěma výhrami na každé straně. Už nyní ale jistě management Colorada v čele s generálním manažerem Joem Sakicem přemýšlí, jak posílit mužstvo pro příští rok.

Po vítězství ve Stanley Cupu se s Avalanche rozloučil centr Nazem Kadri, který hrál důležitou roli při loňské pouti vyřazovacími boji. A právě na postu středního útočníka cítí Colorado rezervy. Za superhvězdou Nathanem MacKinnonem je totiž příliš velký výkonnostní rozestup na této pozici. Role druhého centra se v letošním ročníku obstojně zhostil osmadvacetiletý J. T. Compher, kterému však po sezoně skončí kontrakt a je velmi pravděpodobné, že mužstvo opustí jako volný hráč bez náhrady.

V takovém případě by se Sakic mohl porozhlédnout po novém centrovi ve Washingtonu, kde je delší čas nepříliš spokojený Rus Jevgenij Kuzněcov. Brzy jednatřicetiletý Kuzněcov potřebuje restart po neúspěšné sezoně. Capitals jsou rok od roku horší a ruský útočník to vnímá a během uplynulé sezony se několikrát vyrojili spekulace o tom, že požádal vedení klubu o trejd. Kuzněcov dosud v NHL odehrál 680 utkání a připsal si v nich 551 bodů. Dalších 87 utkání a 67 bodů přidal v play-off.

Pro Avalanche by se tak mohl stát velmi potřebným centrem číslo dva za MacKinnonem, otázkou však je, jak by se Colorado vypořádalo s jeho vysokou smlouvou na 7,8 milionu dolarů ročně, která mu platí až do konce sezony 2024/2025.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -