- Reklama -

Oilers na prahu historie. Srovnali finále z 0:3 na 3:3! Rozzuřený kouč Panthers povolá CIA

- Reklama -

I bez jediného bodového příspěvku Connora McDavida to dokázali. Edmonton Oilers ovládli 6. zápas finálové série Stanley Cupu v poměru 5:1 a srovnali stav na 3:3! O vítězi tak rozhodne poslední, 7. duel. Poprvé od roku 2019, kdy nakonec St. Louis Blues porazili Boston Bruins venku a bylo to mimochodem potřetí v řadě, kdy zvítězil hostující tým. To je varování pro Floridu Panthers. Mimochodem, tohle bude již 18. finále Stanleyova poháru, které rozhodne až úplně to poslední utkání od doby, kdy NHL přešla na sedmizápasové série.

Vraťme se ale k samotné Game 6. Oilers vstřelili gól v každé ze svých čtyř formací: Warren Foegele, Adam Henrique, Zach Hyman a Ryan McLeod. Naopak Floridě se podařilo poprvé od prvního zápasu umlčet McDavida. Nedovolili mu ani branku, ani asistenci. Přesto nezvítězili!

Chleba se lámal za stavu 2:0, kdy snížil kapitán Floridy Alexandr Barkov. Ale trenéři Edmontonu si vzali trenérskou výzvu a sudí nakonec gól pro ofsajd nemohli uznat.

„Čárový mě informoval, že rozhodli na základě posledního záběru, který měli a který potvrdil ofsajdové postavení. Upřímně, ten jsem já neměl. Pěkně mě to naštvalo, protože jsem se osobně rozhodoval jen na základě toho, co jsem mohl u videa vidět já, co viděl můj člověk. Kdybychom byli v této situaci my, výzvu bych si nebral. Asi se na to podíváme frame po framu, povoláme do zbraně CIA a rozsekneme to,“ komentoval situaci po zápase pěkně naštvaný kouč Panthers Paul Maurice.

- Reklama -

Tajná služba už nic nerozhodne, v úterý ve 02:00 středoevropského času bude na programu 7. finále a bude to bitva o vše. A McDavid a spol. se mohou stát 5. týmem v historii NHL, který sérii otočí ze stavu 0:3 na 4:3. Zároveň by byli teprve druhým týmem historie NHL, který dokázal otočit finálovou sérii z 0:3 na 4:3. Něco takového se podařilo dosud jen Toronto Maple Leafs – v sezoně 1941-42 obrátili z 0:3 na konečných 4:3 proti Detroit Red Wings.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -