- Reklama -

Snový start v novém působišti, zářil autor vítězné trefy

- Reklama -

O tomhle možná ani nesnil. Při absenci Lukea Hughese a Bretta Pesceho se Jonathan Kovacevic dostal mezi šestici beků, která byla v sestavě pro úvodní zápas sezóny. Pro sedmadvacetiletého beka, který loni za Montreal nasbíral v 62 utkáních 13 bodů (6+7), ale také velmi solidních +11 za účast na ledě při vstřelených a obdržených gólech, to byla premiéra v dresu Ďáblů.

A vydařila se mu na jedničku. Ve druhém páru s Jonasem Sigenthalerem odehrál přes 20 minut, z toho více než 5 minut odmakal na oslabení. Vidět byl na obou koncích kluziště. Zablokoval tři střely soupeře, k tomu zapsal gól a asistenci. Jeho premiérová trefa za Devils byla navíc vítězným gólem utkání. Nejen za svůj ofenzivní příspěvek si vysloužil pochvalu od kouče Sheldona Keefeho, který jej v dobrém rozmaru na tiskové konferenci nazval „Kovečkinem.“

„Byla to zábava. Vždy je skvělé, když vyhrajete,“ zářil po utkání v šatně spokojeností. „Pro mě je to super start v Jersey,“ dodal s širokým úsměvem. A jak si užil atmosféru v O2 Areně? „Úžasné. Dodalo nám to spoustu energie. Doufám, že i zítra budou diváci na naší straně,“ přeje si rodák z provincie Ontario.

- Reklama -

A jak viděl svou gólovou trefu? „Viděl jsem Siegenthalera vlevo, tak jsem si nabruslil na střed. Dostal jsem přihrávku, měl jsem to na forehand, tak jsem vystřelil a prošlo to. Neměl bych to říkat, ale myslím, že se od některého ze soupeřů odrazilo,“ smál se šťastný střelec.

Co říkal na fantastický zákrok Jacoba Markströma v první třetině? „Který myslíte? Chci říct, měl jich tam několik. Ten zákrok hokejkou? Bylo úžasné, jak to chytil. Byl dnes opravdu vynikající,“ pochválil svého gólmana Kovacevic.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -