- Reklama -

Devon Levi: Praha je nádherná a Kulich je skvělý hráč

- Reklama -

Byl jedním ze smutných hrdinů sobotního mače. Odchytal skvělý zápas, lapil 34 střel soupeře, spoustu z nich opravdu těžkých. Musel řešit složité situace, množství brejků a přečíslení. Dlouho držel naděje Sabres na body. Nakonec ale Devon Levi ve třetí třetině dvakrát po rychlém výpadu soupeře inkasoval a jeho tým tak padl proti Devils i podruhé během 24 hodin.

Když si po utkání v kabině balil věci, vypadal smutně, přesto ochotně odpověděl našemu redaktorovi na pár otázek. Jak si užil akci NHL Global Series a pobyt v české metropoli? „Bylo to úžasné. Praha je skvělé, nádherné město. Užili jsme si to,“ řekl a na tváři se mu přece jen objevil úsměv.

Ač z poraženého týmu, byl postavou maličký Kanaďan vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Naprosto zaslouženě. Jak se při své letošní premiéře v brankovišti cítil? „Dobře. Kluci přede mnou odvedli v defenzivě dobrou práci, dobře čistili prostor na brankovišti, abych viděl. Jistě, měli (Devils) spoustu střel, ale puky, které jsem vyrazil, kluci rychle odklízeli z pásma ven,“ nesvaloval dvaadvacetiletý rodák z Montrealu vinu na spoluhráče.

- Reklama -

Dokáže se i přes prohru týmu radovat z toho, že z osobního hlediska se mu zápas povedl? „Je to frustrující. Vždycky chcete vyhrát, nic jiného vás nezajímá. Prohra je pořád prohra. Nikoho nezajímá, jestli jste hráli dobře. Vždycky jde o tým. Když podáte dobrý výkon a prohrajete, je to úplně stejně na prd,“ řekl k momentálnímu rozpoložení.

Pro lajnu Jacka Hughese, která jeho spoluhráčům zle zatápěla a vytvářela si jednu šanci za druhou, měl jen slova uznání. „Skvělí hráči. Výborně se v útočném pásmu pohybují, uvolňují, vždycky něco vytvoří. Byla zábava proti nim chytat. Někdy je lepší, když na vás jde hodně střel a vy zůstanete v zápřahu. Cítil jsem, že jsem v tom zápase, užíval jsem si to,“ prohlásil.

Kromě porážky bylo další kaňkou na sobotním duelu zranění J.J. Peterky. Německý forvard musel odstoupit už po šesti minutách hry s otřesem mozku. „Bylo to těžké. Není snadné se soustředit poté, co jeden z vašich spoluhráčů takhle skončí. Snad bude v pořádku,“ těžko hledal slova brankář, kterého draftovali Panthers v sedmém kole v roce 2020 z 212. pozice.

Pražskou misi bere jako cennou lekci. „V přípravě jsme se cítili dobře, dávali jsme hodně gólů. Tohle je dobrá zkušenost, taková facka do tváře. Můžeme si z těchto dvou zápasů odnést spoustu poznatků a víme, že musíme být lepší. Jersey má dobrý tým a pro nás je to výzva, abychom tento špatný start do sezóny překonali,“ uvědomuje si.

Sabres do Prahy přivezli tři gólmany (Levi, Luukkonen, Reimer), chytat ale vždycky může jen jeden z nich. Jak vidí mladý Kanaďan svou pozici v týmu? „Upřímně, nevím. Není to moje rozhodnutí, to musí určit trenéři. Samozřejmě, Ukko je skvělý, Reimer taky. Uvidíme, jak se to vyvine,“ nedělá si z konkurence těžkou hlavu.

Dal si rodák z Montrealu, který už má ve sbírce zlato z MS a stříbro z juniorského šampionátu, před sezónou nějaký osobní cíl? „Ano, chci být co nejlepší a potvrzovat to každý den. Chci dávat svému týmu šanci na výhru v každém zápase. Myslím, že nejdůležitější je být konzistentní, aby kluci věděli, že se na mě mohou spolehnout,“ prozradil.

Postavou malinký gólman měl také velkou radost z Jiřího Kulicha. „Bylo úžasné, že dostal tuhle šanci. Druhý zápas kariéry, že? Dali ho na slavnostní buly, to bylo super cool. Určitě si to moc užil a my jsme za něj moc šťastní. Je to skvělý hráč s neuvěřitelnou střelou. Těžko se proti němu chytá,“ vysekl poklonu českému mladíkovi.

Jak se budou vstřebávat dvě porážky, které si Sabres na úvod sezóny odvážejí? „Máme tři nebo čtyři dny do dalšího zápasu. Musíme potrénovat a otočit list,“ nevěší hlavu. Sezóna bude ještě dlouhá a na cílech týmu se nic nemění. Sabres už po dlouhých letech potřebují postoupit do play-off.

V Praze nevykročili dobře. Pokud si však odvážejí nějaká pozitiva, je to výkon jejich mladého gólmana Devona Leviho.

Foto: NHL.com

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -