- Reklama -

Na Prahu nezapomenu, říká po premiérové trefě v NHL Seamus Casey

- Reklama -

Narodil se v Miami, což není úplně tradiční adresa pro hokejové talenty. Prošel americkým rozvojovým programem USNTDP a univerzitou v Michiganu. Ve sbírce má zlato z juniorského MS do dvaceti let a stříbro ze šampionátu osmnáctek. Před týdnem přicestoval dvacetiletý obránce Seamus Casey s týmem New Jersey Devils do Prahy.

V pátek v O2 Areně debutoval na scéně NHL a užil si tradiční „rookie lap“, tedy sólo kolečko při nástupu na led. O den později pak vstřelil svůj premiérový gól ve slavné lize. Navždy si bude pamatovat, že poprvé skóroval na české půdě. A jako bonus si z Prahy jeho tým odváží dvě výhry.

Na dny prožité v rámci NHL Global Series tak tento nevysoký ofenzivní bek jen tak nezapomene. „Nejen posledních 48 hodin, ale celý týden byl parádní. Spoluhráči byli skvělí, perfektně mě v týmu přivítali. Byla to tady ohromná zábava a ty dvě výhry k tomu, co dodat. Prostě úžasné,“ zářil Američan, kterému přišla spousta gratulací.

- Reklama -

„Je opravdu hezké, že mě doma lidi takto podporují. Je to opravdu výborný start, teď na to musím navázat. Mým cílem bylo přijít do přípravného kempu a dostat se do týmu. Prostě hrát svou hru s tím, že se uvidí, kam to povede,“ řekl hráč, který ještě loni zářil v univerzitní NCAA.

Na dotaz, jak se mu hraje za hráči jako je Jack Hughes, odpověděl: „Je to neskutečná zábava. Jejich lajna je jedna z nejrychlejších v lize, je úžasné se na ně dívat. Rychlost, v jaké jsou schopni vytvářet šance, je opravdu výjimečná. V těchto dvou zápasech si vytvořili spoustu šancí a je fajn, že za to byli odměněni.“

A jak se mu hrálo ve dvojici se slovenským obráncem Šimonem Němcem? „Kemp byl poměrně krátký, je tu nový kouč, ale trenéři s námi hodně komunikují a dost nám to ulehčují. Snažíme se hrát jednoduše, v rámci našeho systému, a zároveň rychle, v tempu, abychom uplatnili naše dovednosti,“ říká Seamus Casey, hvězda sobotního utkání mezi Devils a Sabres.

„Kombinace šikovnosti, inteligence a sebevědomí,“ tak po utkání charakterizoval hru svého nováčka v obraně kouč Keefe. „Aby v této lize uspěl se svou postavou, zvláště jako obránce, musí mít tyto tři věci. A on je má. Naskytla se mu tahle příležitost a on ji využil,“ zmínil Keefe absenci zraněných beků Lukea Hughese a Bretta Pesceho.

Zadní řady Devils měly Praze vtuto podobu:
Dillon – Hamilton
Siegenthaler – Kovacevic
Casey – Němec

Jakmile se uzdraví Luke Hughes a Brett Pesce, bude mít kouč Keefe příjemné starosti, koho ze sestavy vyndat. Jak Kovacevic, tak Casey se totiž uvedli výborně. „Všichni noví hráči zahráli velmi dobře, to platí i o útočnících, jako jsou Cotter nebo Noesen,“ pochvaloval si Sheldon Keefe.

- Reklama -
Předchozí článek
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -