- Reklama -

MATCH SUMMARY: Kučerov vstřelil hattrick, Češi tentokrát nebodovali

- Reklama -

Příběh dne:

Mark Scheifele ukázal svou schopnost být rozdílovým hráčem v klíčových momentech, když skóroval 38 sekund před koncem prodloužení a zajistil Winnipegu Jets výhru 2:1 nad Chicagem Blackhawks. Jeho teč po přihrávce Kylea Connora rozhodla zápas a také mu přinesla významný milník – stal se teprve druhým hráčem v historii Jets/Thrashers, který dosáhl na metu 300 gólů. Tím se zařadil po bok Ilji Kovalčuka, který vstřelil 328 gólů během svého působení v tomto klubu. Scheifele je dlouhodobě jedním z nejdůležitějších hráčů Jets, a tento úspěch jen potvrzuje jeho místo mezi nejlepšími střelci v historii klubu.

Češi v zápasech:

Na ledě se objevili Tomáš Hertl (Vegas), Filip Hronek (Vancouver), Martin Nečas (Carolina), Radek Faksa (St. Louis). Nikdo z českých hráčů ale v těchto zápasech nebodoval.

- Reklama -

Hvězda kola:

Nikita Kučerov začal novou sezónu v ohromném stylu. Tři góly a jedna asistence v úvodním zápase ukazují, že i letos bude klíčovou postavou svého týmu, Tampa Bay Lightning. Přestože dva góly padly do prázdné branky, jeho výkon zdůrazňuje jeho kvalitu a schopnost být ve správný moment na správném místě. Kučerov je známý svými skvělými herními instinkty a precizní technikou, což ho činí jedním z nejlepších hráčů NHL. Tento úvod napovídá, že má velký potenciál pokračovat ve své dominanci i v této sezóně. Kučerov se stal třetím úřadujícím držitelem Art Ross Trophy v historii NHL, který v následné premiéře sezóny zaznamenal hattrick, čímž se připojil ke Connoru McDavidovi (12. října 2022 a 4. října 2017) a Philu Espositovi (10. října 1973).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -