- Reklama -

Nový kontrakt pro Rantanena? Bude to pořádná raketa, myslí si insider

- Reklama -

Mikko Rantanen má před sebou poslední rok své šestileté smlouvy na 9,25 milionu dolarů ročně. Zatím se na veřejnost nedostalo příliš detailů o jednáních o prodloužení jeho smlouvy, podle Davida Pagnotty z The Fourth Period však první oťukávání proběhlo. Avalanche podle něj budou muset svoji finskou hvězdu přesvědčit pořádným balíkem.

Podle Pagnotty bude nejtěžším rozhodnutím pro Colorado to, zda Rantanena udělají nejlépe placeným hráčem týmu. Nyní jím je Nathan MacKinnon s 12,6 miliony dolarů. Platový strop však od MacKinnonova prodloužení opět stoupl, Rantanen tak bude mít pádné argumenty podle Pagnotty. MacKinnonův plat dosud představoval 15 % celkového platového zatížení týmu. Podobný poměr by prý Rantanen rovněž mohl požadovat.

„Popravdě nevím, jak se Colorado tváří na to, že by Rantanenovi platili více než MacKinnonovi. Platový strop ale bude jenom stoupat a pokud se podíváme na to, kolik procent z něj by měl dostat Rantanen, tak jsou jeho požadavky relevantní,“ napsal zámořský novinář.

Platový strop by měl vyrůst z letošních 88 milionů dolarů na 92,5 milionu dolarů ročně. GM Chris MacFarland se k jednáním vyjádřil následovně: „Nejsou to jednoduché dohody. Hráč má obrovskou výhodu ve svém statusu neomezeného volného hráče. Klub v takovém případě musí učinit chytré rozhodnutí z krátkodobého i dlouhodobého hlediska,“ prohlásil.

- Reklama -

Devětadvacetiletý Rantanen v posledních dvou sezonách pokaždé překonal 100 bodovou hranici.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -