- Reklama -

Hvězdy týdne: Dubnyk, Perry, Desharnais

- Reklama -

Nejlepšími hráči minulého týdne v National Hockey League byli vyhlášeni brankář Minnesoty Devan Dubnyk, křídelní forvard Anaheimu Corey Perry a centr Montrealu David Desharnais.
Po výměně do Minnesoty se Devan Dubnyk dostal do fantastické formy. Bývalý gólman Arizony si v deseti utkáních v dresu Wild připsal osm výher a hned čtyři z nich ozdobil čistým kontem, což dokázal nejrychleji ze všech brankářů za jeden klub v moderní éře NHL (1967/68 – ).
Dva z těchto shutoutů zaznamenal v minulém týdnu. V úterý se třetí nejlepší hráč posledního lednového týdne čtyřiadvaceti bezchybnými zákroky přičinil o výhru Divochů 3:0 nad Chicagem Blackhawks. V sobotu lapil osmnáct puků a dovedl tým ze St. Paul k těsné výhře 1:0 nad Coloradem Avalanche.
3. únor, Minnesota – Chicago 3:0, Dubnyk (24/24)
7. únor, Minnesota – Colorado 1:0, Dubnyk (18/18)
Druhou hvězdou se stal Corey Perry, jenž byl se čtyřmi góly nejlepším střelcem týdne a se šesti body nejproduktivnějším hráčem soutěže. Anaheim s jeho přispěním vyhráli dva ze čtyř zápasů a připsali si pět z osmi možných bodů.
Perrymu se nejvíce povedl úterní duel proti Carolině, v němž dvěma góly a jednou asistencí podpořil výhru Ducks 5:4 v prodloužení. Úvodní branka byla jeho celkově dvacátou v letošní sezóně. S minimálně dvaceti góly na kontě dokončil Perry sedm z deseti sezón strávených v NHL.
3. únor, Anaheim – Carolina 5:4pp, Perry (2+1)
5. únor, Nashville – Anaheim 2:5, Perry (1+0)
6. únor, Washington – Anaheim 3:2sn, Perry (1+0)
8. únor, Tampa Bay – Anaheim 5:3, Perry (0+1)
Montrealský center David Desharnais byl v minulém týdnu nejlepším hráče ligy s pěti přihrávkami a šesti kladnými body v přítomnosti na hrací ploše při vstřeleném a inkasovaném gólu. Navíc si připsal i jednu branku, i díky jeho důležitým příspěvkům vyhráli Canadiens dva ze tří zápasů.
3. únor, Montreal – Buffalo 2:3, Desharnais (1+1)
7. únor, Montreal – New Jersey 6:2, Desharnais (0+3)
8. únor, Boston – Montreal 1:3, Desharnais (0+1)
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -