- Reklama -

Ještě máme o co hrát, věří Jágr

- Reklama -

Před týdnem odhadoval, že na postup by mělo stačit 96 bodů, možná i o jeden méně. Pro Pantery by to znamenalo, že by si ve zbývajících šestnácti utkáních mohli dovolit pouze čtyři klopýtnutí. Od té doby odehráli tři zápasy, z nichž v jednom nebodovali. Jaromíru Jágrovi ale i prohraný duel s NY Rangers ukázal, že Florida se může o play off rvát do poslední chvíle.
„Ještě není nic ztraceno, je před námi ještě třináct utkání. Minimálně máme pořád o co hrát. To je úžasné pro mě a určitě ještě úžasnější pro kluky,“ neskládá zbraně nová posila týmu ze slunného poloostrova na jihovýchodě Spojených států.

Z holí Panthers vyšla v nedělním zápase s Jezdci skoro stovka střel. Třicet devět jich dolétlo až k bráně, ostatní byly buď zblokované nebo mířily vedle. Jenže za zády Cama Talbota skončil pouze jediný puk, poslal ho tam deset minut před sirénou Brandon Pirri.
Aktivita domácího mužstva v Madison Square Garden byla poloviční, zato však účelnější. Pokud jde o kotouče mířící do prostoru vymezeného třemi tyčemi, napočítali jich statistici 34, góloví rozhodčí udělali dvě čárky.
„Odehráli jsme pekelně dobrý zápas, opravdu jsme bojovali a měli hodně příležitostí,“ domnívá se trenér Gerard Gallant. „Jsme rozčarovaní, že jsme nezískali ani bod, ale od kluků bych nemohl požadovat o moc víc.“
Porážka Panthers ve spojení se včerejšími vítězstvími Ottawy a Washingtonu se do tabulky Východní konference promítla následujícím způsobem: Capitals po úspěchu ve vzájemném utkání přeskočili Boston a jsou sedmí s 84 body, Bruins mají o dva body méně. Senátorům schází k vlastnictví druhé divoké karty pět bodů (ale mají zápas k dobru), Florida je desátá s šestibodovým odstupem od Medvědů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Nastoupili jsme proti nejlepšímu týmu soutěže a nemyslím, že by s nimi někdo odehrál tak dobrý zápas jako my. Pokud budeme podávat takovéhle výkony, máme šanci vyhrát jedenáct nebo dvanáct utkání. Nikdy nevíte,“ naladí znovu na optimistickou notu Jaromír Jágr.
Včerejší vystoupení na Manhattanu by podle českého veterána mělo být potřebným povzbuzením pro jeho mladé parťáky Jonathana Huberdeaua a Aleksandera Barkova.
„Kluci potřebují nabrat sebedůvěru. Teď víme, že se s Rangers dokážeme měřit, dominovali jsme nad nimi. Všechno chce svůj čas. Musíme se ještě učit a tenhle zápas pro nás byl skvělým testem,“ uzavírá Jágr rozhovor pro Miami Herald.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -