- Reklama -

Crosbyho souboj s Tavaresem nerozhodný. Díky Halákovi

- Reklama -

John Tavares gól, Sidney Crosby asistence. Vzájemné měření dvou nejproduktivnějších hráčů tohoto ročníku NHL dopadlo nerozhodně. Před posledním hracím dnem základní části mají oba kapitáni 84 bodů a jednobodový náskok na nejbližšího pronásledovatele, jímž je dallaský Jamie Benn. O další dva body zpět je Jakub Voráček.
Crosby se dnes ovšem víc než na osobní statistiky bude muset soustředit na celkové výkony svého týmu. Tavaresova branka z pátečního zápasu mezi Pittsburghem a NY Islanders totiž nese vítězný punc, což znamená, že Tučňáci stále ještě nemají zajištěný postup do play off. O držitelích dvou divokých karet ve Východní konferenci se rozhodne mezi Senators, Penguins a Bruins.
tabulka1004
„Být frustrovaní nám nepomůže, musíme dál tvrdě makat a bojovat,“ nabádá Crosby. „Dneska jsme se pořád tlačili do brány, vypracovali si několik dobrých šancí, bojovali tvrdě v rozích. Dělali jsme všechno, co je potřeba ke vstřelení gólu. Věříme našemu stylu, nemá smysl  měnit plány.“
Jak vyplývá z Crosbyho slov, o oddálení pittsburghských oslav se postaral zejména Jaroslav Halák. Na slovenského gólmana mířilo 38 střel, prošla mu pouze jedna. V závěru druhé třetiny poslal Crosby střílenou přihrávku brankovištěm, která prošla až do levého kruhu, kam si najel Rob Scuderi.
Do závěrečného dějství se tedy vstupovalo za nerozhodného stavu, protože už v osmé minutě uprchl zadákům Penguins v oslabení Casey Cizikas a pověsil kotouč pod břevno Fleuryho svatyně. Krátce předtím na opačné straně nemohli sudí uznat Hörnqvistův gól, protože nebylo zřejmé, zda puk přešel celým objemem brankovou čáru.
„Pro nás jedině dobře, utkání by asi vypadalo jinak,“ oddechl si Halák. „Kdyby se jim takhle rychle podařilo využít přesilovku a dali by první gól, byli by na koni. Věděli jsme, že na nás vlétnou od začátku, protože zoufale bojují o play off. Prvních deset minut bylo hodně náročných.“
Obraz hry se postupně vyrovnal, v závěrečné třetině už měl mírně navrch newyorský celek. Po třech minutách se to projevilo i na ukazateli skóre. Obránce Brian Strait tvrdě vypálil od modré čáry, odražený kotouč se dostal k Tavaresovi a ten už věděl, jak s ním naložit. V 57. minutě přidal pojistku Michael Grabner po dlouhém úniku až z vlastního pásma.
„Otřepali jsme se z úterní porážky s Philadelphií. Věděli jsme, že dneska se hraje o hodně. Odehráli jsme slušný zápas, přečkali počáteční bouři. Halák skvěle zachytal, zvláště v první třetině,“ shrnuje utkání do několika vět rakouský forvard.
Ostrované si díky výhře udrželi šanci na druhé místo v Metropolitní divizi, tedy možnost začínat play off před vlastními fanoušky. Na Washington ale ztrácejí jeden bod.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


Ve druhém včerejším utkání podlehlo Buffalo Columbusu 2:4, čímž definitivně stvrdilo své postavení nejhoršího týmu sezóny 2014-15. Modrokabátníci bodovali podvanácté v řadě a doma vyhráli pošesté za sebou, obojím vyrovnali klubový rekord. V tabulce Východní konference už ale nemůžou skončit lépe než desátí.
Blue Jackets otevřeli skóre už po čtrnácti sekundách zásluhou Nicka Foligna, branka ho posunula do elitní desítky kanadského bodování. Jeho bratr Marcus připravil o dvě minuty později na opačné straně příležitost pro Michaila Grigorenka, ale do kabin po Calvertově gólu stejně odcházeli spokojenější muži v modrých dresech.
Díky využité přesilovce v závěru druhé části hry Šavle srovnaly krok. Rozhodnutí padlo v čase 50:35 po dorážce Cama Atkinsona, k poslední úpravě skóre došlo při power play hostů.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -