- Reklama -

Kojoti hledají nový domov, rádi by znovu hráli v centru Phoenixu

- Reklama -

Hokejový klub Arizona Coyotes by rád pro své ovečky vybudoval novou luxusní arénu. Stát by měla buď v centru Phoenixu nebo ve východní části města. Plány prozradil v pondělí spoluvlastník a prezident klubu Anthony Leblanc. Prozatím tým hraje v Gila River Aréně na předměstí v Glendale, ale jejich pronájem haly vyprší po sezóně 2016-17.
„Pokročili jsme v jednáních se zástupci města a také chceme ještě zúžit spojenectví s Arizonskou univerzitou. Zkoumáme všechny možnosti,“ prozradil Leblanc, kterého v létě kontaktoval starosta Phoenixu Greg Stanton.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Společně řešili budoucnost hokejového týmu z Arizony. V úvahu přichází postavit novou halu, kterou budou Coyotes sdílet s basketbalisty Phoenix Suns a ženským týmem Phoenix Mercury. Anebo se mohou přesunout do jejich bývalého stánku Talking Stick Resort Areny, kde nyní Suns hrají NBA.
„Už jsme v minulosti měli příležitost Glendale opustit, ale neudělali jsme to. Našli jsme jinou cestu a soustředili se na to, abychom zůstali. A to i přesto, že naši fanoušci a sponzoři dlouho volali po tom, abychom hráli v centru Phoenixu nebo na východní straně údolí,“ řekl Leblanc.
„Nicméně v Glendale se rozhodli, že už nás nechtějí, a protože máme už jen necelé dva roky do vypršení pronájmu, musíme hledat nové možnosti,“ vysvětlil.
Přesun do centra, do East Valley, nebo i spojení s univerzitou, přinese podle Leblanca týmu jen pozitiva. Ať už jde o lepší prodej vstupenek a suvenýrů a celkový marketing a zájem fanoušků o mužstvo.
„Když jsme hrávali ve městě, skoro pokaždé bylo vyprodáno a v hale byl pořádný hukot,“ zavzpomínal Leblanc. A doufá, že se to bude opakovat i v novém domově Coyotes. Pokud by se jednalo o úplně nový stánek, museli by se ale dohodnout v Glendale na prodloužení pronájmu, protože postavit novou halu zabere více času než dva roky.
Foto: Ken Lund

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -