- Reklama -

Jeden zvracel jako Alík, druhý byl bílý jak sněhulák. Plameny zvítězily nad nemocí i nad Buffalem

- Reklama -

Téměř celý listopad Jonas Hiller promarodil, lékaři hovořili o zranění v dolní části těla. V posledním zápase minulého měsíce se sice do branky Calgary postavil, ale inkasoval pět gólů a od té doby znovu nechytal. Ještě ve středu byl na prášcích, včerejší dopolední trénink vynechal kvůli chřipce. Přesto se ve večerním zápase s Buffalem musel postavit mezi tyče. Jeho kolega Karri Rämö na tom byl ještě hůř.
„Karri seděl v prádelně a Jiří Hudler u doktorů, oba byli bledí jak duchové. Potom jsem se podíval na Jonase a on byl bělejší než sněhulák. Už jsem myslel, že budu muset poslat do branky svého asistenta Jacquese Cloutiera,“ popisuje situaci v kabině trenér Bob Hartley.
„Jonasovi bylo ve středu špatně jak psovi, ale my mu řekli, ať se ukáže na zápase a odsedí ho na lavičce… a najednou musí jít do brány. Zaslouží si velkou poklonu,“ dodává kouč Plamenů.
Jeho svěřenci dokázali utkání se Sabres dotáhnout do vítězného konce, pět minut před sirénou vstřelil rozdílový gól Johnny Gaudreau. Hiller pochytal 27 ze třiceti střel.
„Dneska zachytal skvěle,“ chválí spoluhráče autor klíčové branky. „Vím, jak je těžké nastoupit v takovémhle stavu do zápasu jako hráč, ale nedokážu si představit, jak náročné to musí být pro brankáře. Odvedl vzadu výtečnou práci a předvedl několik důležitých zákroků.“
Jiří Hudler oficiálně nezasáhl do zápasu kvůli chřipce, podobnou diagnózu stanovili lékaři u dalších hokejistů Flames.
„Možná to z naší strany nebyl perfektní zápas, ale měli jste být v kabině o půl šesté, když za mnou přiběhli doktoři a řekli mi, že kluci zvracejí, kde se dá,“ poděkuje ještě jednou všem statečným trenér Bob Hartley.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -