- Reklama -

I na Sibiři máme internet, říká ruský Gordie Howe

- Reklama -

Gól, asistence, bitka – trojkombinace známá pod označením „hattrick Gordieho Howea“. V úterním zápase mezi New Jersey a NY Rangers, svém 57. startu v NHL, ji zaznamenal domácí útočník Sergej Kalinin. Ďáblové zvítězili 5:2 a rodák z Omsku byl vyhlášen druhou hvězdou večera.
„Abyste věděli, i u nás máme internet, takže jsem o tomhle hattricku slyšel už na Sibiři,“ rýpnul si zlatý medailista ze světového šampionátu v roce 2014 do zvědavých novinářů. „Když jsem se o něm dozvěděl, snil jsem, že se mi někdy povede, a dneska se mi sen splnil. V NHL jsem se bitky zúčastnil poprvé a užil jsem si ji, nebylo to vůbec špatné.“
Jako první položku si Kalinin ze seznamu odškrtl asistenci, když v 5. minutě udržel kotouč u mantinelu, nahrál na modrou čáru Damonu Seversonovi a Tyler Kennedy tečoval jeho střelu. K pěstnímu souboji vyzval v závěru druhé třetiny J.T. Millera. Ruský hokejista si ze rvačky odnesl tržnou ránu v obličeji, ale Miller byl vyloučen do konce zápasu, protože mu zranění způsobil zatejpovanou rukou.
Posledním Kalininovým příspěvkem do zápisu z utkání se v 58. minutě stala branka z brejkového nájezdu proti Henriku Lundqvistovi.
„Je takovým naším ruským Gordiem Howem,“ komentoval spoluhráčův výkon gólman Ďáblů Cory Schneider.
Od dalšího z nováčků Josepha Blandisiho, kterého 24letý Rus během večera vystřídal v elitní formaci, se Kalininovi dostalo uznání ve vážnějším duchu.
„Dneska zahrál jak rocková hvězda. Připravil nádherný gól a jeho bitka probudila lavičku. Když vidíte, že se kluk takhle postaví za spoluhráče, je to úžasné. Ukázal tím, že chce zvítězit a myslí i na ostatní,“ pronesl Blandisi.
Kalinin v letošní sezóně zaznamenal v 57 zápasech šest branek a pět asistencí. Včerejší výkon byl jeho druhým vícebodovým příspěvkem v aktuálním ročníku, stejně (ovšem bez bitky) se mu vedlo i v polovině listopadu proti Chicagu.
„Vždycky se snažím zahrát co nejlépe a někdy je z toho takovýhle zápas,“ říká odchovanec Avangardu Omsk. „Někdy to dopadne hůře. Musíme se snažit, abychom takhle odehráli každé utkání, a vítězství přijdou.“
New Jersey by potřebovalo o jednu výhru víc, než momentálně má, aby se nacházelo mezi osmičkou postupujících z Východní konference.
Foto: Lisa Gansky / Wikipedia Commons

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -