- Reklama -

Nač pokoušet štěstí? Kings usilují o výhodu domácího ledu

- Reklama -

Loni se hokejisté Los Angeles nedostali do play off vůbec, poprvé od roku 2009. Předloni postupovali z třetího místa v Pacifické divizi a než se dostali do (vítězného) finále s NY Rangers, třikrát museli zvládnout klíčové sedmé utkání na soupeřově kluzišti. Útočení ze zadních pozic jim tedy není cizí, ostatně i v roce 2012 při zisku svého historicky prvního titulu zahajovali vyřazovací fázi jako osmý tým Západní konference. Jenže proč zbytečně pokoušet osud?
V aktuální sezóně se před pár dny stali prvním postupujícím týmem ze západu, v konferenční tabulce jim momentálně patří druhá příčka.
„Naposledy jsme šli cestou sedmých utkání venku, jsme na to zvyklí. Když se mě ale někdo zeptá, zda chceme radši hrát sedmý zápas v L.A. nebo v Dallasu či Chicagu, pochopitelně odpovím, že mnohem raději tady doma,“ říká kapitán mužstva Dustin Brown.
S oběma soupeři, o nichž hovořil, se Králové začátkem minulého týdne utkali na jejich půdě. V Chicagu zvítězili 5:0, v Dallasu 5:2. Následovaly dvě domácí výhry nad NY Rangers a Bostonem, ale z prvních dvou zastávek dalšího krátkého tripu tým z Kalifornie nic nevytěžil. Po Nashvillu a Minnesotě se ještě ve čtvrtek představí ve Winnipegu.
„Dokud se do play off nedostanete, soustředíte se jen na postup. Potom se zaměříte na to, abyste svoji hru dostali do pořádku. Když se vám to podaří, snažíte se udržet v laufu a vybojovat výhodu domácího ledu,“ líčí Brown. „Proč nevyužít příležitost, když se naskytne? Dostat se do play off je hlavní cíl. Potom stisknete RESET a začíná nová část sezóny. Soustředíte se na to, s kým se utkáte v prvním kole.“
Králové musí ve zbývajících devíti zápasech základní části ještě v Pacifické divizi odrážet nápor Anaheimu (dělí je čtyři body, ale Kačeři mají utkání k dobru) a San Jose (pět bodů při stejném počtu startů). Za současného rozložení sil se jejich nejpravděpodobnějším soupeřem pro úvod vyřazovací fáze jeví Predátoři, kterým v pondělí podlehli 2:5 po nevydařeném druhém dějství, v němž třikrát inkasovali.
„Musíme se poučit z vlastních chyb. Hlavně ale nemůžeme zahrát takovou třetinu, jakou jsme dnes předvedli,“ komentoval to Anže Kopitar.
Foto: Sarah A./Flickr.com

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -