- Reklama -

Marcus Foligno chce zůstat v Buffalu a dostat ho do play off

- Reklama -

Když hrajete v sezóně, ve které vám končí kontrakt, je logické, že budete ze své hry trochu nervózní. Přece jen hrajete o hodně. Marcus Foligno se údajně ničím takovým netrápí. Útočník Buffala, jenž dokáže hrát skvěle na obou koncích kluziště věří, že už organizaci Sabres dokázal, že by měl být její součástí i v budoucnosti.
„Předvedl jsem trenérům, že mi mohou věřit v krizových situacích a že dokážu pořádně zabrat v ofenzívě. Snažím se každý večer přenést na led to nejlepší ze mne a být platný svým spoluhráčům a cítím, že oni to vidí podobně. Pokud mohu pokaždé přispět k tomu, abychom byli úspěšní, tak je to přesně to nejlepší, co bych si mohl přát,“ tvrdí Foligno, jenž v posledních pěti zápasech vstřelil dvě branky a na další dvě přihrál.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Marcus je dobrý hokejista. Je silný u mantinelů, dokáže tvořit hru, má dostatek trpělivosti s pukem. Je vynikající ve forčekinku a neocenitelný před brankou, kde musíte být velmi dobrý hráč, pokud chcete skórovat,“ pěje chválu na svého spoluhráče Johan Larsson. Švédský centr má na křídlech vedle Foligna ještě Briana Giontu a právě tahle řada patří k nejstabilnějším v kádru Sabres.
Foligno ukázal své možnosti už ve svém nováčkovské sezóně 2011-12, když ve 14 zápasech nasbíral 13 kanadských bodů (6+7), ovšem v následujících ročnících se urostlý útočník (výška: 191 cm, váha 103 kg) nevyvaroval častých výpadků formy. To už je ale minulost.
„Je mnohem vyrovnanější a naplno potvrzuje svou roli silového forvarda, který rozbíjí hru soupeře. A právě ta stabilita výkonů je na něm to nejlepší,“ myslí si kouč Buffala Dan Bylsma o hráči, jenž například během sobotního zápasu s Torontem předvedl devět hitů.
„Využívám svoji postavu a snažím se hrát chytřeji ve svém pohybu při snaze kontrolovat co nejlépe puk. Mám teď v tomto ohledu větší sebevědomí. Prostě jen zkouším udržet puk a připravit tak spoluhráčům výhodu. Ne tak, abych z toho měl výhodu pro sebe, ale tak aby se otevřel větší prostor pro Gia a Larryho,“ říká Foligno o své současné hře a spolupráci s Giontou a Larssonem.

„Dřív jsem to tak nedělal. Prostě jsem popadl puk a uháněl s ním dopředu nejrychleji, jak jsem mohl. Jenže když puk podržím déle na hokejce, může z toho vzniknout něco většího a budeme kolem branky soupeře mnohem nebezpečnější,“ pokračuje Foligno, jenž často nastupuje proti velmi ofenzivně laděným řadám soupeře, a přesto si drží dobrá čísla v hodnocení plus/minus.
„To je pochopitelně hodně pozitivní. Je dobré, když soupeř proti vám neskóruje a zvláště pokud se vám to daří delší dobu. Pak máte pocit, že jste po každém zápase na té správné straně,“ říká čtyřiadvacetiletý Američan, který si v posledních devíti zápasech připsal šest kladných bodů.
Buffalo bude sice s největší pravděpodobností popáté v řadě chybět v play off, ale Foligno, jemuž v létě končí dvouletý kontrakt na 2,25 miliónu dolarů, věří v lepší zítřky Sabres a hodlá v klubu pokračovat i v dalších letech.
„Mou největší prioritou je zůstat v Buffalu. Tahle sezóna se nevyvíjí nejlépe, ale ta příští musí být jiná, musíme postoupit do play off. Tým se zlepšuje a máme tu dva mladé kluky Jacka Eichela a Sama Reinharta, okolo kterých se dá dobře stavět. Je načase posunout se dál,“ uzavírá syn bývalého vynikajícího útočníka Detroitu, Buffala, Toronta a Floridy Mikea Foligna.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -