- Reklama -

Detroit vyhlíží domácí zápasy. A hledá cestu jak zastavit elitní formaci Blesků

- Reklama -

Mají za sebou zatím dva zápasy, v neděli v noci je čeká třetí. Přestože v základní části byl mezi nimi rozdíl jen čtyř bodů, série zatím vyznívá jasně. Tampa Bay vyhrála oba domácí duely, Detroit teď musí ve své aréně zabrat. Má to ale háček. Neví si rady s útočnou řady Lightning ve složení Tyler Johnson – Nikita Kučerov – Alex Killorn, která zatím sérii dominuje.
Skoro stejné to bylo v loňské sezóně. Také letos se elitním hráčům Blesků daří. Johnson má dva góly a čtyři nahrávky, Kučerov tři góly a dvě nahrávky, Killorn dvě přesně trefy a stejný počet asistencí.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jeden útok ve dvou zápasech se postaral o sedm gólů a osm nahrávek! Red Wings mají jako celý tým jen čtyři góly a sedm asistencí! Plyne z toho jediné: Rudá křídla musí víc skórovat.
„Musíme se víc snažit, v útoku i v obraně,“ řekl trenér Detroitu Jeff Blashill po nedělním dobrovolném tréninku. „Jejich lajna s Johnsonem, Kučerovem a Killornem vyprodukovala spoustu akcí, takže i my musíme vystoupit a předvést víc.“
Domácí prostředí dá Blashillovi výhodu ve střídání. První budou na tahu hosté a domácí budou moci uzpůsobit nasazování formací podle toho, koho vyšle do hry soupeř. Snahou bude eliminovat první formaci Tampy Bay a prosadit se proti těm dalším.
„Ano, budeme to mít trochu snazší v oblasti střídání,“ připustil kouč Red Wings. „Teď diskutujeme o tom, jak formace nasazovat. Ale bez ohledu na to, chlapi musí jít a pracovat. Nejdůležitější bude proměňování šancí.“
Justin Abdelkader tlumočil pocity kabiny, že Detroit není o tolik horší. Vytvořil si jen o něco málo méně šancí, rozdíl je hlavně v produktivitě první lajny Lightning. Stačí málo a série se může obrátit. Dva domácí duely by k tomu měly být vhodnou příležitostí.
„Samozřejmě, Johnson, Kučerov a Killorn hrají výborně. Musíme najít způsob, jak je neutralizovat,“ řekl Abdelkader. „Nejsem si jistý, jaké jsou naše plány, jaké budeme nasazovat obranné dvojice. Musíme ale odvést lepší práci hlavně proti jejich nejlepší formaci, která odehrála první dva zápasy skvěle. Vedlo to ke dvěma jejich vítězstvím.“
Trenér Jon Cooper bude přesto na své nejlepší hráče znovu spoléhat. Hlavně na Johnsona, který zaznamenal v minulém utkání čtyři body, čímž vyrovnal klubový rekord ve výkonu jednotlivce.
„Je vidět, že minulé play off nebyla náhoda. Zápas za zápasem sbírá zkušenosti. Jsme určitě šťastní, že ho máme na střídačce,“ ujistil všechny Cooper.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -