- Reklama -

Nevýhoda domácího prostředí trvá, Králové se vrátili do série se San Jose. Hertl byl u jediné branky Sharks

- Reklama -

San Jose a Los Angeles spolu mají z play off bohaté zkušenosti, oba týmy se dobře znají i ze základní části. Jak se tedy série od začátku vyvíjela ve prospěch Sharks, Králové se semkli a dokázali vývoj zdramatizovat. Po dvou domácích prohrách ve Staples Centeru zvládli třetí duel v San Jose, čímž snížili stav série na 1:2.
Zápas trval déle než obvyklých šedesát minut, zase tolik času v prodloužení ale potřeba nebylo. Stav 1:1 zlomil v 64. minutě Tanner Pearson. Po tvrdém hitu Dustina Browna na Joonase Donskoie u mantinelu v blízkosti modré čáry se Pearson chopil přistrčeného kotouče a vyrazil z levé strany na Martina Jonese, kterého překonal přesnou střelou mezi betony.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jsme docela sebevědomá parta, když stojíme zády ke zdi,“ připomenul Pearson známou pravdu, že Los Angeles umí obracet zápasy i obtížně se vyvíjející série. „Pořád jsme tady a musíme dál bojovat, abychom sérii srovnali.“
Zápas přitom začal lépe pro domácí. Po přihrávce českého forvarda Tomáše Hertla si zkušený centr Joe Thornton krásně vyjel z rohu kluziště mezi kruhy a už během prvního střídání otevřel ve 30. sekundě střelecký účet zápasu.
To však bylo z gólové produkce Sharks pro tento večer všechno. Ještě v první třetině, konkrétně v čase 8:10, srovnal skóre v přesilové hře Slovinec Anže Kopitar. Na další branku museli diváci čekat až do nastaveného času.
Většina hráčů, která si pamatuje sérii z předchozích dvou let, určitě myslí na to, jak tehdy San Jose ztratilo dokonce vedení v sérii 3:0. Včera vedlo proti stejnému soupeři 2:0 na zápasy a sen o postupu dostal první trhlinu. Psychologická výhoda teď může být na straně Kings.
„Určitě na to trochu myslí, takže jsme přesně tam, kde chceme být,“ upozornil obránce Kings Drew Doughty, který v pondělním duelu v aréně SAP Center strávil na ledě neuvěřitelných 35 minut (35:01).
Výborný výkon podal také gólman Los Angeles Jonathan Quick, jenž si připsal devětadvacet bezchybných zákroků. Martin Jones pochytal na straně domácích dvaadvacet střel, další dvě bohužel prošly za jeho záda.
„Nenacházím žádné chyby, proč jsme nevyhráli,“ krčil rameny smutný trenér Žraloků Pete DeBoer. „Hráli jsme dostatečně dobře, abychom zvítězili. Přestříleli jsme je, měli jsme víc šancí, ale stejně jsme nevyhráli.“
Také Joe Thornton, pamětník ostudného selhání z roku 2014, po kterém přišel o kapitánské céčko, si lámal hlavu, proč dnes jeho tým neuspěl. „Vypadalo to, že na to máme. Diváci byli na naší straně. Měli jsme hodně střel, zdálo se, že jsme na dobré cestě. Bohužel to nevyšlo…“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -