- Reklama -

Přesilovky, klíčová zbraň Capitals

- Reklama -

Hokejisté Washingtonu dali v pondělním zápase s Philadelphií o pět branek víc než soupeř. Hokejisté Washingtonu včera využili pět přesilových her, což je nový klubový rekord.
Srovnáním předchozích dvou vět snadno odhalíme důvod, proč Capitals v pohodě ovládli třetí utkání prvního kola play off a jsou blízko postupu do konferenčního semifinále. Vzhledem k vedení 3-0 v sérii mají na poslední krok čtyři pokusy, první učiní ve středu večer opět ve Wells Fargo Center. A pokud budou Flyers stejně nedisciplinovaní jako v předchozích zápasech, mohlo by jít znovu o snadnou záležitost.
V prvním měření sil dostali svěřenci Barryho Trotze početní výhodu šestkrát, využili jednu. Ve druhém proměnili obě dva nabídnuté příležitosti. Včera se Letci vystavili do oslabení dokonce devětkrát.
„Kluci, co hrají přesilovky, si věří, a soupeř nám nabízí hodně možností k tréninku,“ děkuje nedisciplinovaným hráčům Philadelphie Trotz. „Odvedli jsme si svoji práci, drželi se svého herního plánu.“
V první fázi sezóny byli Caps s úspěšností přesilovek těsně pod 22 procenty pátým nejlepším celkem soutěže, mohli stát ovšem ještě výš, protože posledních dvanáct možností v závěru základní části promarnili. V sérii s Letci se blíží téměř padesátiprocentní příležitosti. Přispěla k tomu i částečná změna taktiky, místo výlučného využívání Alexandra Ovečkina v levém kruhu teď míří mnohem víc kotoučů na obránce Johna Carlsona a více se chodí před brankoviště.
„Využíváme rozdílné věci, střílíme přes stínící hráče,“ potvrzuje Nicklas Bäckström. „Snažíme se vytvářet skrumáže před bránou, to se hůř brání každému týmu. Takhle bychom to chtěli dělat.“
Včera se takhle nejprve zapsal mezi střelce Marcus Johansson, když v páté minutě tečoval Carlsonovu střelu a vyrovnával na 1:1. Ve 48. minutě při hře čtyřech proti třem další Carlsonovu dělovku skryl před Stevem Masonem Justin Williams a bylo to 4:1. Závěrečný gól Jaye Beaglea padl rovněž z prostoru před klecí Flyers.
„Johansson s Oshiem jsou před brankou úžasní,“ pochvaluje si John Carlson. „Odvádějí skvělou práci v získávání puků, dokážou prodloužit náš pobyt v pásmu. Tvrdě makají, stíní před bránou a dělají podobné věci. Podle mého názoru to dělají perfektně.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -