- Reklama -

Cíl Penguins je jasný: vyhrát v Tampě a vrátit sérii do Pittsburghu

- Reklama -

Po nedělní prohře 3:4 v prodloužení visí Pittsburgh nad propastí. Do dnešního zápasu na ledě Tampy Bay tak půjdou Tučňáci naplno, žádné šetření nepřichází v úvahu. Pens už nemají kam couvnout, další porážka ve finále Východní konference znamená pro Penguins konec sezóny.
Po pátém duelu v Consol Energy Center panoval v řadách domácích hráčů smutek, ale také odhodlání zvrátit nepříznivý stav série, v níž Lightning vedou 3:2 na zápasy. „Vůbec nepochybuji o tom, že se sem ještě vrátíme na sedmý zápas série,“ prorokuje křídelník Pens Patric Hornqvist.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pittsburgh sice v posledním klání s Lightning neudržel vedení 2:0 a 3:2, zatím ale nemá cenu nad tímto kvalitním mužstvem lámat hůl. I trenér Mikea Sullivana Sullivan pevně věří, že se jeho svěřenci dokážou z této značně nepříznivé situace vyhrabat.
„Posledních čtyři pět měsíců hráči vždy reagovali správným způsobem na kritické situace. Musíme je přimět k ještě vyššímu nasazení a přesně o tom jsme hned po utkání mluvili. Věříme si,“ sdělil novinářům trenér Sullivan.
Prodloužení série na plný počet zápasů slíbil pittsburghským fanouškům také ruský centr Jevgenij Malkin. „Našemu týmu věřím. Mám důvěru v sebe. Určitě se vrátíme zpět do Pittsburghu. Je to v našich silách,“ říká rezolutně Malkin.
Tučňáci vedli v sérii 2:1, pak ale prohráli dva zápasy za sebou, což se jim přihodilo poprvé od poloviny ledna. Navíc se jim za celou sezónu nestalo, že by nedovedli do vítězného konce zápas, v němž po dvou třetinách vyhrávali (jejich bilance v této situaci byla 46-0-0).
„Prohrávat v sérii 2-3 na zápasy není lehká situace, ovšem když se ohlédneme zpátky, víme, že to ještě neznamená konec. Už jsme takový stav otočili a vyhráli Stanley Cup,“ upozorňuje devětadvacetiletý rodák z Magnitogorsku.
Pittsburgh dnes v Amalie Arena rozhodně nečeká snadná práce. „Tampa má opravdu velmi dobré mužstvo,“ uznává Malkin kvality soupeře. „Je před námi velmi důležitý zápas a nebude snadné ho vyhrát. Ale jestli odehrajeme celých šedesát minut tak, jak nejlépe umíme, zvítězíme.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -