- Reklama -

Frolík potopil svůj bývalý tým, Neuvirth dovedl Sabres k výhře nad Red Wings

- Reklama -

Michael Hutchinson nastoupil teprve podruhé v sezóně do branky Winnipegu a hned si v zápase s Chicagem připsal svou první nulu kariéry v NHL. Přitom Blackhawks přestříleli hosty 33:27, ale neskórovali na domácím ledě už sedm třetin v řadě. Jedinou branku Jets zaznamenal Michael Frolík, když se už po 20 vteřinách zápasu dostal k odraženému puku a překonal Crawforda. Svůj první gól v sezóně si tak český útočník schoval do utkání proti týmu, se kterým v roce 2013 slavil vítězství ve Stanley Cupu.
Anaheim musel pro zápas s Coloradem narychlo shánět brankáře, protože ke zraněnému Johnu Gibsonovi se přidal i Frederik Andersen, jenž měl na tréninku potíže s nohou. Tým tak povolal z farmy v Norfolku Jasona LaBarberu a ten vychytal výhru 3:2. Vítězný gól vstřelil ve druhé třetině obránce Cam Fowler, který se z levého rohu kluziště odvážně vydal až před branku a hezkou kličkou rozhodl zápas.
Alexandr Ovečkin konečně skóroval a proti Arizoně dokonce přidal i tři asistence, jenže nakonec to jeho Washingtonu nebylo nic platné. Capitals prohráli přestřelku s Coyotes 5:6, na straně vítězů nasbíral Shane Doan dvě branky a jednu asistenci. Centr Coyotes Martin Hanzal přihrál na trefu Michaela Stonea. Ovečkin upravoval na konci první třetiny na 3:1 pro Washington, jenže hosté ve druhé části srovnali a pak zápas otočili na 6:3 ve svůj prospěch. Capitals už stihli jen zkorigovat skóre.
Nováček v dresu Nashvillu Filip Forsberg zařídil svému týmu dvěma góly vítězství 3:1 nad Vancouverem. První gól zápasu sice vstřelili domácí – konkrétně v přesilovce Alexander Edler po přihrávce Radima Vrbaty, ale pak už skórovali jen hosté. Dvakrát Forsberg a v závěru ještě Colin Wilson, jemuž Forsberg, který se vyšvihl do čela bodování nováčků (11 bodů, 3+8), přihrával.
Další ligový zelenáč Josh Jooris se předvedl v Montrealu, kde si s chutí zastříleli hokejisté Calgary. Jooris se na vysoké výhře 6:2 podílel dvěma góly, zatímco jeho spoluhráč T.J. Brodie třikrát přihrával. Jiří Hudler zaznamenal dvě asistence. Stejným způsobem se zviditelnil jeho spoluhráč Johnny Gaudreau, který měl v Bell Centre početnou skupinku fanoušků. Z nedalekého Vermontu totiž malého útočníka Flames (výška 174 cm) přijeli podpořit strýcové, tetičky, a další příbuzní.
Carolině se vyplácí angažování útočníka Chrise Terryho, který se na výhře proti Los Angeles podílel gólem a asistencí. Po vlně zranění v kabině Hurricanes se Terry po pěti sezónách v AHL konečně dočkal NHL a nyní má na kontě sedm kanadských bodů v deseti zápasech. Králům nepomohl ani návrat Anže Kopitara do sestavy po zranění. Carolina měla mizerný vstup do sezóny, ale nyní má druhé vítězství v řadě.
Michal Neuvirth vychytal Buffalu výhru nad Detroitem 3:2 po samostatných nájezdech. Sabres prohrávali na začátku třetí třetiny 1:2 po gólu Pavla Dacjuka, ale šest minut před koncem základní hrací doby vyrovnal Chris Stewart. V prodloužení sice Neuvirtha překonal dělovkou z dálky Henrik Zetterberg, ale rozhodčí branku neuznali pro postavení Johana Franzéna v brankovišti. V nájezdech pak českého gólmana překonal jen Gustav Nyquist, Neuvirth vychytal Dacjuka i Zetterberga. Na straně Sabres se nejprve prosadil Tyler Ennis a vítězný nájezd proměnil Zemgus Girgensons.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -