- Reklama -

Predátoři chtějí zastavit obhájce titulu, inspirací je jim Chicago

- Reklama -

Bude proti nim stát ofenzivní smršť se dvěma supercentry Sidney Crosbym a Jevgenijem Malkinem v čele. Pittsburgh v letošním play off NHL střílí v průměru tři góly na zápas a dva výše jmenovaní ovládají produktivitu vyřazovacích bojů. Navíc si jako obhájci Stanley Cupu náramně věří. Predátoři naproti tomu při své první účasti ve finále mohou jen překvapit. Ale nevzdávají se předem.
Inspirací je jim Chicago, které Nashville vyřadil v prvním kole letošního play off. Soupeř, jenž je svým stylem hry Pittsburghu podobný.
„Blackhawks mají tři skvělé lajny se šikovnými hráči, které umí v ofenzívě ničit vše okolo. A tým Pittsburghu je postavený podobně,“ myslí si obránce Mattias Ekholm. „A fakt, že jsme Chicago dokázali vyřadit, je pro nás dobrý. S Pittsburghem to bude skvělá série a bude záležet na každém detailu, a když se nám podaří prolomit jejich systém, můžeme získat pohár.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Právě Ekholm a další elitní obránci Nashvillu dokázali rozbít ofenzivní choutky Chicaga. Zatímco Ekholm a P.K. Subban uhlídali první útok s Patrickem Kanem, další obranná dvojice Ryan Ellis a Roman Josi udržela na uzdě řadu vedenou Jonathanem Toewsem.
Oba superútočníci dokázali ve čtyřech zápasech série vstřelit pouze po jednom gólu. „Stejně jako Chicago má i Pittsburgh spoustu forvardů, na které si budeme muset dát pozor. Čeká nás pořádně rychlý hokej,“ uvědomuje si Ellis.
Na mysli přitom má především Crosbyho a Malkina. Oba v letošním play off nastříleli sedm branek a jsou na čele produktivity vyřazovacích bojů. „Pro mne osobně… Když jsem vyrůstal, tak tihle kluci přicházeli do ligy a sledoval jsem je s úžasem. A teď najednou mám šanci s těmihle kluky poměřit síly, což je pořádně vzrušující,“ tvrdí šestadvacetiletý Ellis.

„Kdykoliv jsou tihle dva na ledě, musíte být na pozoru a musíte vědět, kde se pohybují a být mentálně připraven na to, že mohou kdykoliv udeřit,“ varuje brankář Predátorů Pekka Rinne.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Ten už se stejně jako jeho spoluhráči nemůže dočkat finále, které začne v pondělí v Pittsburghu. A začátky venku se Nashvillu daří, v letošním play off vyhráli všechny tři první zápasy na ledě soupeře.
„Rád začínám zápasy venku. Dovolí vám to soustředit se a nic v okolí vás nerozptyluje, můžete myslet jen na zápas. Pro nás je to dobrá věc a zatím to funguje, ale tohle bude zase nová série a musíme k tomu přistoupit jako k největšímu zápasu našich kariér,“ dodává Rinne.
Predátoři v sobotu odcestovali do Pittsburghu a v neděli už v místní PPG Paints Areně budou trénovat, první zápasy finále jsou zde na programu v pondělí a ve středu. Nashville hrál v Pittsburghu naposledy 31. ledna a prohrál zde 2:4. Druhý vzájemný zápas ze základní části se uskutečnil 22. října v Nashvillu, kde domácí vyhráli vysoko 5:1.
Foto: Icon Sports

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -