- Reklama -

Bývalý hokejista a televizní komentátor Ed Olczyk trpí rakovinou tlustého střeva

- Reklama -

Nepříjemná zpráva obletěla zpravodajské servery věnující se NHL. Bývalý vynikající útočník a dnešní televizní analytik NBC Eddie Olczyk má rakovinu. Lékaři mu diagnostikovali rakovinu tlustého střeva.
„Pracuji s úžasnými profesionály z oblasti zdravotní péče. Očekávám, že budu zpátky ve vysílání, hned jak dokončím léčbu,“ nepřipouští si špatné scénáře padesátiletý Olczyk. Bývalý americký útočník začínal i končil kariéru v Chicagu Blackhawks, kde strávil celkem pět sezón. Prohlášení ke svému stavu vydal právě prostřednictvím tohoto klubu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Podpora a povzbuzení, kterých se mi dostává od rodiny, z Chicaga, z NBC Sports a od dalších přátel a fanoušků, pro mě znamená hodně a dává mi pokračující sílu vše překonat. Má rodina i já oceníme během tohoto času soukromí, soustředíme se teď hlavně na mou léčbu,“ dodal.
Olczyk oslaví 16. srpna jednapadesáté narozeniny. V poslední době pracoval především jako analytik zápasů Blackhawks. Tento tým ho v roce 1984 draftoval z celkového třetího místa. Za Jestřáby potom odehrál tři sezóny (1984-87), na závěr kariéry se sem na dva roky vrátil (1998-2000).
Klubový lékař prozradil, že Olczykovi byl úspěšně odebrán nádor. Vše se momentálně hojí dobře, bývalý hokejista podstoupí další podpůrnou léčbu, včetně chemoterapie.
„Eddie Olczyk je ceněným členem rodiny Blackhawks a my ho budeme v boji s jeho chorobou podporovat,“ řekl výkonný ředitel John McDonagh. „Podporujeme fanoušky, kteří mu chtějí pomoct udržet dobrou mysl. Všichni se těšíme, až ho budeme mít zpátky v dobré kondici.“
Embed from Getty Images
Rodák z Chicaga odehrál v NHL 1031 zápasů, ve kterých zaznamenal 794 bodů (342+452). Postupně nosil dres Chicaga, Toronta, Winnipegu, New Yorku Rangers, znovu Winnipegu, Los Angeles, znovu Pittsburghu a znovu Chicaga. V letech 2003-05 vedl Penguins jako trenér.
Pro NBC Sports pracuje od roku 2007, krom hokeje pro ně komentuje například i koňské dostihy.
„Četl jsem ve Washington Post, že víc než 75 procent amerických rodin se aspoň jednu týdně modlí,“ řekl Olczykův dlouholetý spolupracovník z NBC Mike Emrick. „To pro něj mohu, všichni můžeme, udělat. Eddie má rád zmrzlinu. Kdykoli si ji dám, tak si na něj vzpomenu. Těším se na náš další zápas. Mám jednoho bratra v Indianě, druhého ‚bratra‘ mám v Chicagu.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -