- Reklama -

Anaheim uspěl i ve Winnipegu a k postupu mu chybí už jen jedna výhra. Dubnyk vynuloval střelce Blues

- Reklama -

Poprvé od roku 1996 se ve Winnipegu uskutečnil zápas play off NHL. Natěšení fanoušci vytvořili ve vyprodaných ochozech MTS Centre elektrizující atmosféru „Bílého pekla“. Nakonec jim to ale nebylo nic platné a domů odcházeli hodně zklamaní. Jets totiž nedokázali jejich podporu využít, podlehli Anaheimu 4:5 v prodloužení a v sérii prohrávají už 0:3 na zápasy.
Domácí se však za svůj výkon rozhodně nemusí stydět. V závěru druhé třetiny se zásluhou Bryana Littlea ujali vedení 4:3. O těsný náskok přišli pouhé dvě a čtvrt minuty před koncem základní hrací doby, kdy se prosadil Ryan Kesler (1+1). Prodloužení ukončil Rickard Rakell, který v čase 65:12 vložil hokejku do střely Francoise Beauchemina. Kačeři tak potřetí za sebou otočili zápas, ve kterém po 40 minutách prohrávali.
Gólman Winnipegu Ondřej Pavelec kryl 26 střel. Největší nebezpečí mu hrozilo po akcích Jakoba Silfverberga, švédský útočník vstřelil jednu branku a na dvě další přihrál. U tří gólů Ducks asistoval Andrew Cogliano. Zdramatizovat nepříznivý vývoj série budou moci Tryskáči ve středu v druhém domácím zápase.
Také hokejisté New York Rangers dokázali první zápas v play off na soupeřově ledě vyhrát. Pittsburghu včera oplatili porážku z druhého zápasu série, zvítězili v jeho hájemství 2:1 a stejným poměrem vedou i v sérii. Další duel se hraje ve středu opět v aréně CONSOL Energy Center.
Lépe vstoupili do zápasu Jezdci, v 9. minutě otevřel skóre Carl Hagelin a v polovině druhého dějství poslal hosty do dvoubrankového trháku Kris Kreider. Na obě branky přihrál Dan Girardi. Henrik Lundqvist držel čisté konto až do 54. minuty, kdy jej překonal Patrik Hörnqvist. Penguins sice bojovali až do konce, ale přes veškerou snahu se jim vyrovnat nepodařilo.
První čisté konto v letošním play off si do statistik připsal gólman Minnesoty Devan Dubnyk, v třetím utkání proti St. Louis však zasahoval pouze sedmnáctkrát. Wild porazili Blues 3:0 a v sérii jsou tak znovu o krok napřed.
Rozhodující pasáž utkání se odehrála v závěru druhé třetiny. V čase 34:08 překonal Jakea Allena kanadský křídelník Jason Pominville a o 125 sekund později se prosadil jeho spoluhráč z první útočné formace Zach Parise. Dvě minuty před koncem utkání pojistil triumf Divochů švýcarský reprezentant Nino Niederreiter, který poslal puk do prázdné branky při power play soupeře.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -