- Reklama -

Askarov požádal o trejd. Kam by mohl jít?

- Reklama -

Ruský gólman Jaroslav Askarov měl podle insidera Kevina Weekese požádat o trejd z Nashvilu. Mladého brankáře údajně naštvalo, že by měl novou sezonu začít v rezervním týmu Milwaukee Admirals. První volba Predators v draftu 2020 (11. celkově) tedy nyní shání své nové působiště.

GM Nashvillu Barry Trotz potvrdil, že Askarov požádal o výměnu. I přesto se nechal slyšet, že očekává nástup dvaadvacetiletého brankáře do přípravného kempu, ve kterém zabojuje o místo s veteránem Scottem Wedgewoodem, který podepsal v Tennessee dvouletou smlouvu na 1,5 milionu dolarů ročně.

Kam by případně mohli Predators Askarova vyměnit?

Jako první připadají v úvahu Montreal Canadiens. Po konci Careyho Price tradiční klub stále marně hledá novou dominantní postavu v brankovišti. GM Kent Hughes vede přestavbu, výrazně omladil mužstvo. V posledních dnech přivedl finského střelce Patrika Laineho. Nyní potřebuje učinit ještě změnu v brankovišti.

- Reklama -

Dalším týmem v přestavbě, který by o Asakarova mohl projevit zájem, je San Jose Sharks. Současná dvojice Mackenzie BlackwoodVítek Vaněček neoplývá velkými přísliby do budoucna, oběma navíc po této sezoně vyprší kontrakt. Askarov by v Sharks mohl nasbírat cenné zkušenosti a posunout klub vzhůru.

Třetí uvažovanou destinací je Colorado Avalanche. Tým mistrů z roku 2022 se potýká s nekonzistentními výkony brankářů, Alexandar Georgijev příliš vedení klubu nepřesvědčil. Za Askarova by mohl do Nashvillu jít finský brankář Justus Annunen. Georgijev má navíc před sebou poslední rok smlouvy, Askarov by tak od další sezony mohl mít cestu k pozici jedničky volnou.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -