- Reklama -

Bishop se nelekl výzvy, vynuloval Rangers. Palát přidal další bod

- Reklama -

Když Henrik Lundqvist ve druhém a třetím zápase série mezi NY Rangers a Tampou Bay inkasoval po šesti gólech, byl pod silným mediálním tlakem. Když ve čtvrtém (a vlastně i třetím, i když vítězném) utkání dostal pět branek Ben Bishop, začalo se ukazovat na strážce svatyně Lightning. Ten si ale žádné pochybnosti nepřipouštěl – v pátém duelu byl bezchybný. Blesky jsou po výhře 2:0 k finále o jeden krok blíž než Jezdci.
„Samozřejmě jsme nebyli spokojení s tím, do kolika šancí jsme soupeře v posledních dvou zápasech pustili,“ připouští jeden z hlavních hrdinů nedělního večera. „Podívali jsme se na to, mluvili o tom a myslím, že dnes jsme odvedli lepší práci. V závěru tam kluci dobře zablokovali několik střel.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


Puků, které až k americkému gólmanovi prošly, napočítali statistici 26.  Na začátku druhé třetiny po chybné rozehrávce Ondřeje Paláta vychytal Bishop Dereka Stepana, v závěrečném dějství odjížděli s nepořízenou J.T. Miller a Derick Brassard.
Do poloviny zápasu přestáli Lightning čtyři oslabení. Když po téměř nepřetržité čtyřminutové početní výhodě domácích zformovali své řady, poprvé udeřili. V čase 33:29 vyslal Anton Stralman dlouhým pasem podél pravého mantinelu Stevena Stamkose, kapitán Tampy přihrál mezi kruhy Valtterimu Filppulovi a ten trefil přesně pod břevno.
„Naše formace pro oslabení předvedla ohromný výkon. Kdyby první gól dali Rangers, kdo ví, jak by se zápas vyvíjel,“ děkuje svým svěřencům Jon Cooper.
Ve 39. minutě muži v bílých dresech ukázali, že přesilovky umí sehrát lépe než modří. Ondřej Palát rozehrál od levého mantinelu, okamžitě si najel na zpětnou Kučerovovu přihrávku a rychle našel volného Stamkose u pravé tyče.

„Dneska jsme předvedli něco podobného jako Rangers v posledním utkání – ohnuli jsme se, ale nezlomili,“ chválí celý tým kapitán Blesků.
Za poražené shrnul utkání brankář Henrik Lundqvist. „První třetina byla jiná, než jaké jsme viděli v předchozích zápasech. Každá akce byla více promyšlená, čekalo se na příležitosti. Sehráli jsme dobré utkání a často drželi puk, ale soupeř dobře kontroloval střední a vlastní pásmo, takže bylo těžké tam proniknout a vytvořit si větší šance. Byl to hodně vyrovnaný zápas.“
Další střetnutí je na programu v úterý, Tampa už po něm může slavit. Jezdci budou usilovat o návrat série domů.
„Tenhle závod se jede na čtyři vítězství. Je jedno, kolikrát vyhrál soupeř, musíte ho čtyřikrát porazit. Musíme se pokusit vyhrát v jejich hale,“ vyřkne jednoduché pravidlo Derek Stepan.
Lightning už mohli v zápase využít uzdraveného obránce Matta Carleho, ale od druhé třetiny nenastupoval jeho kolega Braydon Coburn. Klub bližší informace o důvodech jeho absence zatím neposkytl.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -