- Reklama -

Celý Detroit si oddechl. Moritz Seider podepsal novou smlouvu

- Reklama -

Již dříve tento týden podepsal nový tučný kontrakt Lucas Raymond, nyní se fanoušci Detroitu dočkali dalšího důležitého podpisu – německý obránce Moritz Seider kývnul na smlouvu za 8,55 milionu dolarů ročně na dalších sedm let.

Od konce minulé sezóny byl Seider chráněným volným hráčem, stejně jako již zmíněný Raymond. Mnozí insideři spekulovali, že jednání s oběma se táhla kvůli neoblomnosti GM Stevea Yzermana, který nechtěl dát nikomu vyšší smlouvu než kapitánovi Dylanu Larkinovi (8,7 milionu dolarů ročně).

Seidera zvolili Red Wings jako celkově šestého v draftu 2019. Za sezonu 2021/2022 vyhrál německý bek Calder Trophy pro nejlepšího nováčka a postupně z Hockeytownu vystrnadil českého obránce Filipa Hronka.

Ve všech svých dosavadních třech sezonách překonal hranici 40 bodů a průměrně strávil na ledě okolo 23 minut. Pokaždé také odehrál plnou porci 82 utkání v základní části.

- Reklama -

Nyní už se tedy čeká na podpisy pouhých čtyř chráněných volných hráčů: Jeremyho Swaymana z Bostonu, Colea Perfettiho z Winnipegu, Dawsona Mercera z New Jersey a Nikity Alexandrova ze St. Louis.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -