- Reklama -

Finále Stanley Cupu: Ariana Grande vs. Nickelback

- Reklama -

Startuje finále Stanley Cupu a vy jste už určitě pokryli oba týmy do detailů. My Vám proto přinášíme ještě pikantní zajímavosti o obou klubech, kdo jim fandí, jaká zvířata spjatá s těmito místy a podobně.

Pikantnosti obou finalistů:

Edmonton Oilers vs. Florida Panthers

Oblíbená atrakce
park Fort Edmonton x pláž ve Fort Lauderdale

- Reklama -

Průměrná teplota v červnu
21 °C x 31 °C

Oblíbené jídlo
Cibulový koláč x mořské plody

Slavní fanoušci
Brett Kissel, Jordan Buhat, Nickelback x Ariana Grande, Josh Gad

Známé zvíře
Bizon x aligátor

Top místa
Fort Edmonton Park je historická atrakce, kde si návštěvníci mohou prohlédnout čtyři různá časová období (1846, 1885, 1905, 1920) v historii Edmontonu. V parku se nacházejí původní i přestavěné historické budovy a historičtí rekonstruktéři. Dole na jihu Floridy se nachází pláž Fort Lauderdale s 24 mílemi písku a modrou vodou. Na pobřežní promenádě najdete obchody a restaurace. Návštěvníci se mohou věnovat řadě aktivit, mezi které patří jízda na vodních skútrech, rybaření, jízda na kolečkových bruslích a plážový volejbal.

Oblíbené jídlo:
Edmonton je známý svým zeleným cibulovým koláčem, palačinkami nebo smaženým pečivem podobným koblihám. Původ tohoto pokrmu lze vysledovat až k čínskému přistěhovalci jménem Siu To, který je začal podávat ve své restauraci v roce 1978. Najdete je na edmontonských festivalech a v restauracích po celém městě. Výlet na Floridu se neobejde bez zastávky v restauraci s mořskými plody na pláži. Čerstvé krevety, škeble, groupery, ústřice, humry a další pokrmy z mořských plodů najdete na celém pobřeží South Beach.

Slavní fanoušci:
Zpěvák Brett Kissel, herec Jordan Buhat ze seriálu Grown-ish a rocková skupina Nickleback jsou rodáci z Alberty, kteří fandí Oilers a v minulosti třeba vystoupili o poločasové show v Bitvě o Albertu pod širým nebem. Mezi slavné fanoušky Panthers patří herec Josh Gad, který pochází z nedalekého Hollywoodu na Floridě, a zpěvačka Ariana Grande, která v osmi letech zazpívala před zápasem Panthers národní hymnu.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -