- Reklama -

Finále Stanley Cupu: Božský McDavid dotahuje Gretzkého. Po dalším čtyřbodovém galapředstavení tlačí Edmonton za obratem

- Reklama -

Hokejisté Edmonton Oilers vyhráli v pátém finále Stanley Cupu na ledě Florida Panthers 5:3 a díky druhému úspěchu za sebou snížili na 2:3 na zápasy. Čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí opět řádil kapitán Oilers Connor McDavid. Gólem a třemi přihrávkami už McDavid zařídil sobotní domácí vítězství 8:1, díky kterému se celek z Alberty udržel ve hře o svůj historicky šestý triumf. Produktivitě play off vládne suverénně se 42 body za osm gólů a 34 přihrávek z 23 utkání a jen pět bodů jej dělí od vyrovnání rekordu Waynea Gretzkého!

Třemi asistencemi přispěl k úspěchu obránce Evan Bouchard a 29 úspěšnými zákroky brankář Stuart Skinner. Za poražené si připsal shodně po gólu a přihrávce Matthew Tkachuk a Evan Rodrigues. Naopak podruhé již Oilers odčarovali magii, kterou dosud předváděl gólman Panthers Sergej Bobrovskij. Ten tentokrát inkasoval z 23 střel čtyřikrát.

„Bylo to společné úsilí nás všech. Speciálním týmům se dařilo, bránění přesilovek bylo famózní, k tomu se nemusí nic dodávat. “Brownie“ (Connor Brown) dal skvělý gól, který nás uklidnil. Byl to totální týmový výkon od každého z hráče,“ chválil po zápase McDavid.

Toho zase chválil spoluhráč Corey Perry, kterému McDavid připravil trefu do prázdné branky po famózním sólu: „Connor tenhle tým nese na svých bedrech. Když jsme v úzkých, podrží nás a pokračuje ve skvělých výkonech. Je vidět, proč je nejlepším hráčem na světě.”

- Reklama -

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -