- Reklama -

Finále Stanley Cupu: Oilers potopily minely v obraně, Panthers krůček od triumfu

- Reklama -

Hokejisty Florida Panthers dělí jediná výhra od premiérového zisku Stanley Cupu. Ve třetím finále vyhráli v Rogers Place na ledě Edmonton Oilers 4:3 a vedou v sérii 3:0 na zápasy. Shodně gólem a asistencí přispěli k vítězství Sam Reinhart a kapitán Panthers Aleksander Barkov. Brankář Sergej Bobrovskij přispěl k úspěchu 32 zákroky.

Porážku Oilers neodvrátily ani dvě asistence kapitána Connora McDavida, který vládne produktivitě play off s 34 body za pět branek a 29 asistencí z 21 utkání a jen dvě přihrávky jej dělí od vyrovnání rekordu Waynea Gretzkyho z roku 1988. Gólman Stuart Skinner inkasoval čtyřikrát z 23 střel.

Oilers potopily především katastrofální chyby obrany…
První branka a nedůsledné bránění Reinharta.
Druhá trefa Panthers a dost možná osudové zaváhání gólmana Skinnera za brankou při rozehrávce.
Třetí gól v síti Oilers a ztráta Nurse při snaze o rozehrání útočné akce, při které se obránci Edmontonu nechali naivně obrat Tkachukem.

… k tomu se pak přidal dokonale vyřešený únik 2 na 1 a zvýšení na 4:1 z hokejky Sama Benneta.

- Reklama -

Edmonton se nevzdal, dvěma brankami po přihrávkách McDavida snížil na rozdíl jediného gólu, a nakonec měl dokonce šanci srovnat. Po další geniální přihrávce McDavida a střele McLeoda vytáhl zákrok večera fantom v brance Panthers Bobrovskij a přiblížil tak svůj tým k triumfu.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -