- Reklama -

Finále Stanley Cupu: Příběh nekončí – McDavid řádil, Bobrovskij kouzla zbavený

- Reklama -

První bod ve finálové sérii získali v sobotu večer na ledě domácí haly Rogers Place hokejisté týmu Edmonton Oilers, když deklasovali hostující Florida Panthers 8:1 a snížili tak ve finálové sérii na 1:3 na zápasy.

Hlavní hvězdou večera byl kapitán Connor McDavid, jenž si připsal čtyři body za gól a tři asistence. V letošním play off si díky tomu polepšil na 38 bodů ve 22 startech za šest branek a 32 nahrávek. Právě v asistencích vylepšil McDavid rekord ze sezony 1987-88, který držel s 31 přihrávkami legendární Wayne Gretzky. Zdárně mu sekundoval Dylan Holloway s bilancí dvou gólů a jedné přihrávky. Mattias Janmark jednou skóroval a na jednu trefu přihrál. Leon Draisaitl a Zach Hyman vykázali shodně bilanci 0+2, vedle nich bodoval poprvé v sérii také Ryan Nugent-Hopkins.

O osm branek na straně kanadského celku se podělilo celkem sedm střelců, alespoň bod si připsalo hned 15 hráčů Oilers. Brankář vítězů Stuart Skinner předvedl hned několik úžasných zákroků, celkem jich měl na kontě 32.

Naoapak kouzlo Sergeje Bobrovského bylo v tomto zápase odčarováno. Za stavu 1:5 se radši nechal vystřídat. „Dovolili jsme jim nasázet nám osm branek a žádná nešla za našimi gólmany. To je velké zklamání a velká lekce. Smekám před nimi, odehráli neuvěřitelný zápas. Jsou šikovní, tvoří, přečíslují, občas to byly až šílené akce. My ale pořád vedeme 3:1 a vracíme se za tohoto stavu domů. Dneska se nám to vůbec nelíbilo, takže si odpočineme a zítra je nový den. A v úterý budeme mít šanci to uzavřít před vlastními fanoušky. Až do dneška jsme porážky po nějakou dobu nezažili,“ Takže to znamená nejvíc ze všeho návrat ke klasice. Když vyhrajete, snažíte se si z toho co nejvíc vzít a na zbytek zapomenout. U porážek platí totéž. Při všem tom šílení okolo jsme si tady vybojovali remízu,“ připomněl, že předchozí duel Florida v Edmontonu urvala,” hodnotil nepovedený zápas Matthew Tkachuk.

- Reklama -

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -