- Reklama -

Finále Stanley Cupu: Zeď jménem Bobrovskij umlčela McDavida

- Reklama -

První krok za ziskem Stanley Cupu udělali v sobotu večer na domácím ledě hokejisté týmu Florida Panthers, když na úvod finálové série zvítězili 3:0. Hlavní hvězdou zápasu byl gólman Sergej Bobrovskij, který předvedl 32 úspěšných zákroků a uhájil čisté konto, zatímco jeho protějšek Stuart Skinner měl na kontě při dvou inkasovaných brankách pouze 15 zásahů.

O góly vítězů, kteří jsou po roce opět ve finále, se postarali Carter Verhaeghe, Evan Rodrigues a Eetu Luostarinen, kapitán Aleksander Barkov přispěl dvěma nahrávkami. Connor McDavid, Leon Draisaitl či Zach Hyman mlčeli. Ale ne protože by si šance nevypracovali. Ale Bobrovskij zkrátka chytil možné i nemožné. Třeba pro McDavida nebodoval poprvé po 5 zápasech.

„Jsme rádi za vítězství, byl to zábavný zápas. Teď se musíme zkoncentrovat a být ready pro zápas číslo dva,“ řekla stroze hlavní hvězda duelu Bobrovskij, který je prvním brankářem, který vyhrál zápas ve finále ve věku 35 let a více od roku 2012, kdy se podobný kousek povedl Martinu Brodeaurovi. Je zároveň nejstarším brankářem, který zahájil finále vychytanou nulou, a překonal tak Patricka Roye (35 let a 233 dní za Colorado Avalanche v roce 2001).

A Bobrovského ocenil i jeho parťák Evan Rodrigues, který vstřelil druhou branku večera. „Byl dnes famózní, díky němu jsme zvítězili,“ říkal do mikrofonů po zápase Rodrigues.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -