- Reklama -

Florida první duel nezvládla, z těsné výhry se radují Ostrované

- Reklama -

Za celou svou historii je Florida teprve popáté v play off, jen jednou přešla první kolo. Bylo to v památném roce 1996, kdy došli Panthers až do finále, kde podlehli Coloradu. Také proto se v Sunrise na letošní play off všichni moc těší. Možná až moc. Panteři vstoupili do série s NY Islanders nezodpovědným výkonem, který vedl k laciné a zbytečné porážce 4:5.
„Nebyl to náš nejlepší zápas, ale našli cestu k vítězství,“ řekl za hosty kapitán John Tavares, jinak střelec jedné branky a autor dvou gólových přihrávek. „Musíme na tom stavět, víme, že můžeme být ještě lepší,“ doplnil.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Domácí přestříleli hosty vysoko 46:26, Ostrované přesto dokázali ze svých několika šancí vytěžit maximum. Panteři totiž neuvěřitelně chybovali. Prakticky každé brance předcházela hrubka v obraně nebo v rozestavění hráčů.
Skóre otevřeli Panthers, když Teddy Purcell usměrnil do sítě milimetrovou přihrávku Jiřího Hudlera. Pak přišel první kiks Floridy. Prohraný souboj u mantinelu, kde se shlukli všichni bránící hráči domácích a dálnice pro Brocka Nelsona, kterému poslal puk do jízdy Ryan Strome.
Ještě do konce třetiny padlo na každé straně po jedná brance, obě přišly v přesilovce. Gólman Roberto Luongo nemohl mít po střele Franse Nielsena čisté svědomí. Ve druhé třetině dorazil od zadního mantinelu šťastně odražený puk do sítě Reilly Smith. Na 3:3 srovnal zcela nekrytý John Tavares.
Stejný hráč hostů ve třetím dějství nádherně obral o puk Briana Campbella a připravil palebnou pozici pro Kylea Okposa. Pár minut nato zvýšili hosté už na 3:5, domácí už stihli jen snížit. Gól dával znovu Reilly Smith (2+1), jenž byl spolu s Jussi Jokinenem (1+2) nejvýraznějším hráčem Panthers.
„Udělali jsme pár opravdu velkých chyb, ale taky hodně dobrých věcí,“ utěšoval se obránce Campbell. „Něco musíme vyčistit. Jsou to zřejmé věci, které vidíme. Frustrující záležitost, protože jinak jsem cítil, že naše hra dnes měla šťávu.“
V úplném závěru zkoušeli domácí hru v šesti mužích bez brankáře. Zhruba půl minutku před koncem poslal puk do slibné šance Jaromíru Jágrovi Alexandr Barkov, i s touhle situací si ale německý brankář Thomas Greiss dokázal poradit. Celkem pochytal v zápase 42 puků, z toho 15 jen v závěrečné třetině.
„Spousta šancí, ale nedokázali jsme je využít,“ mrzelo Jágra, jenž hrál svůj 203. zápas v play off. Pro srovnání, jeho Florida hrála teprve 39. utkání vyřazovacích bojů v klubové historii. Jágrovy zkušenosti ale tentokrát jeho týmu nepomohly. „Musíme se z dnešního duelu poučit.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -