- Reklama -

Florida získala Stanley Cup! Pohár převzal Barkov jako první finský kapitán v historii! V první řadě slavila psí celebrita

- Reklama -

Do seznamu vítězů Stanley Cupu přistál nový klub. Po třech finálových sériích a třiceti sezonách v NHL se konečně dočkali i Florida Panthers. Loňská prohraná série s Vegas Golden Knights je nezdeptala, naopak to byla výzva k další ofenzivě s ještě větší intenzitou. Ve vyřazovací části jí nedokázali čelit Tampa Bay Lightning, Boston Bruins, New York Rangers a ve finále ani Edmonton Oilers.

A právě proti Oilers nakonec měli Panthers namále. Nakonec v sedmém duelu odvrátili historický kolaps, protože předtím prohráli tři duely v řadě a přišli o vedení 0:3 na zápasy. Aby v takové situaci tým prohrál finále Stanley Cupu se stalo jen jednou – v roce 1942 takto otočili Toronto Maple Leafs sérii s Detroit Red Wings. Florida však nakonec nic takového nedopustila.

Sedmé finále mělo i jednoho speciálního hosta! Celý zápas sledoval z PRVNÍ! řady jako hodný pejsek i hafan Brodie, čtyřnohá celebrita, která má stejně fanoušků než Leoš Mareš!

„Tohle je nejlepší moment mého života,“ jásal v pozápasovém rozhovoru pár minut po závěrečné siréně sezony 2023-24 floridský obránce Aaron Ekblad. „Prohrát třikrát po sobě, když jsme vedli a měli to na dosah, byla nejhorší noční můra. Ale vyhrabali jsme se z toho, dostali se zpátky na koně a dokázali jsme to urvat. Je to nádherné.“

- Reklama -

Vítěznou branku vstřelil necelých pět minut před koncem druhé třetiny Sam Reinhart, jenž potáhl puk do pásma, dlouho naznačoval nahrávku, ale pak poslal puk k bližší tyči edmontonské branky. Pár sekund před tím přitom naopak málem skórovali Oilers. Opět se potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš.

Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off získal kapitán poraženého týmu Connor McDavid. Tu nejcennější trofej však zvedl nad hladu Aleksander Barkov. Poprvé v historii tak ke Stanley Cupu dovedl svůj tým finský kapitán.

Ani další kandidát na Noc Smythe Trophy, Sergej Bobrovskij nemusel smutnit. Ve třetí třetině přitom právě on vytáhl zákrok zápasu, když se roztáhl rozštěpem po celém brankovišti a pokryl jak střelu Connora McDavida, tak nebezpečnou dorážku nejlepšího střelce play-off Zacha Hymana.

Pondělní duel byl 18. zápasem číslo sedm v historii finále Stanley Cupu a prvním od roku 2019, kdy St. Louis Blues porazili Boston Bruins. Vůbec poprvé v moderní éře po rozšiřování ligy v 90. letech se však šampionem NHL stal klub, který sídlí nejjižněji ze všech.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -