- Reklama -

Kane přibrzdil, ale stovka mu snad neunikne

- Reklama -

Po dvaceti odehraných zápasech čítala jeho bilance 13 branek a 18 asistencí. V polovině základní části měl Patrick Kane nakročeno k pokoření hranice 120 bodů. Ještě na začátku března to s průměrem 1,35 bodu na utkání vypadalo na finální výsledek 111 bodů. Od té doby ale lídr ligových statistik přidal pouze dva góly a tři nahrávky, takže se zdá, že magickou stovku překročí jen taktak.
„Když jste na ledě, nechcete o něčem takovém přemýšlet, ale stejně si říkáte, že když jste tak blízko, mohli byste se o to pokusit,“ přiznává útočník Jestřábů v rozhovoru pro Chicago Sun-Times.
Dosavadním maximem rodáka z Buffala bylo 88 bodů ze sezóny 2009-10. Teď už je o pět kroků dál, zbývá mu tedy nashromáždit sedm příspěvků. Stejný počet utkání čeká na hokejisty Blackhawks, než se uzavře aktuální ročník. I kdyby Kane na vysněnou metu nedosáhl, vzhledem k desetibodovému náskoku na Jamieho Benna je velmi pravděpodobné, že se stane prvním rodilým Američanem, jenž získá Art Ross Trophy.
„Beru to tak, že s mými body mužstvo počítá. Jsem tu od toho, abych připravoval šance a sbíral body. Jsou nejlepším měřítkem, jak se vám daří v ofenzívě. Při hře se na to snažíte nemyslet, ale někde vzadu v mé hlavě a možná i v hlavách dalších lidí to je,“ zopakuje 27letý hokejista. „Je to jedna z těch věcí, u kterých doufáte, že nastanou.“
Minulý pátek ve Winnipegu zaznamenal Patrick Kane při vítězství 4:0 gól a asistenci. Jestřábi se poté dvakrát představili doma a jedna z jejich největších hvězd vyšla naprázdno. Po úterním utkání s Dallasem šli svěřenci Joela Quennevillea znovu do akce až včera, kdy výhrou 4:1 v Calgary zahájili výpravu do Kanady doplněnou o návštěvu Minnesoty.
Na ty tři dny před odletem dostal Kane omluvenku z tréninku. Podle kouče Quennevillea šlo o určitou náhradu za to, že americký reprezentant si na rozdíl od spoluhráčů nemohl odpočinout během lednové All-Star Game.
„Odpočinek mi prospěl,“ děkuje Kane. „Je příjemné na pár dnů ode všeho vypadnout a vytěsnit myšlenky na hokej z hlavy. Dneska jsem se vrátil na stadión a byl jsem natěšený, až zase skočím na led. Spousta klubů by něco takového zřejmě neudělala, ale je potřeba už trochu hledět do budoucnosti, doplnit palivo a připravit se na další zápasy. Velmi mi to pomohlo.“
Chicago sice už má prakticky jisté, že může usilovat o obhajobu Stanleyova poháru (od devátého Colorada ho v tabulce Západní konference dělí třináct bodů), ale stále ještě může zaútočit na divizní titul (na Dallas a St. Louis ztrácí šest bodů, přičemž má utkání k dobru). V závěrečných zápasech základní části se bude počítat každý příspěvek, bez ohledu na jméno autora.
„Byl by to hezký úspěch, protože pokud Patrick na stovku dosáhne, pomůže to i celému týmu,“ zdůrazní hlavní úhel pohledu kouč Quenneville. „Patrick byl hlavním motorem naší ofenzívy po celou sezónu. Když jsme dosahovali úspěchů, držela taktovku jeho formace. Je schopný předvádět stejné výkony jako po celou sezónu a my doufáme, že mety 100 bodů dosáhne.“
Foto: Sarah A./Flickr.com

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -