- Reklama -

Kde bychom byli, kdybychom neodevzdávali body slabším?

- Reklama -

Otázku z titulku článku si po návratu ze čtyřzápasového turné kladou hokejisté Philadelphie. Dosáhli na něm cenných vítězství nad NY Islanders (tedy týmem, s nímž bojují o čtvrté místo v Metropolitní divizi) a Coloradem (které stále ještě bojuje o postup na západě), ale také podlehli Columbusu a Arizoně.
Blue Jackets jsou druhým nejhorším celkem Východní konference. Flyers na jejich půdě ještě 64 sekund před sirénou vedli 2:0, ale poté inkasovali při vlastní přesilovce, vzápětí dostali další gól a následně padli v samostatných nájezdech. V sobotu s Kojoty jim nevyšel závěr druhé třetiny, na branku do šatny našli odpověď až v poslední minutě a prohráli 1:2.
„Přestáli jsme na tomhle tripu některé těžké situace, po porážce v Columbusu jsme otočili zápas s Coloradem. Kluci hráli dobře ve všech čtyřech utkáních,“ hledá pozitiva brankář Steve Mason. „Byl to náročný výjezd, hodně cestování. Bylo by milé mít ještě jednu výhru navíc, ale musíme na to rychle zapomenout a jít dál.“
Letcům hraje do karet, že minulý týden vyšel napůl i Detroitu. V závodech o poslední divokou kartu jsou obě mužstva na 85 bodech, ale Rudá křídla mají odehráno o jedno utkání více. Před Philadelphií jsou Ostrované se čtyřbodovým náskokem, za ní má Carolina stejně velkou ztrátu (a dva zápasy „do mínusu“).
„Věděli jsme, že můžeme v Arizoně Detroitu odskočit, ale nevyužili jsme příležitosti. Tak to někdy při těchhle stíhacích jízdách bývá,“ říká trenér Dave Hakstol. „Bojovali jsme po celý trip, dnes jsme měli šanci získat dva body, ale vyšli jsme naprázdno.“
Příštím soupeřem jeho svěřenců bude dnes Winnipeg. Následují další domácí vystoupení proti Washingtonu a Ottawě, poté cesty do Pittsburghu a Detroitu. V závěru příštího týdne přivítají Letci před svými fanoušky Toronto a znovu Pittsburgh, základní část uzavřou odloženým utkáním s NY Islanders.
Tři kanadští soupeři už nemají o co hrát, jenže právě to může být pro Flyers přítěží. Z letošní sezóny si totiž odnesou zápornou bilanci s Edmontonem (dvě prohry), Columbusem (3 porážky ze čtyř zápasů), Buffalem (2 prohry ze tří utkání) a vyrovnané skóre s Arizonou a Vancouverem (1-1). S Maple Leafs a Senators jsou zatím také vyrovnaní, Tryskáče v dosavadním jediném měření porazili 3:0.
„Proti Kojotům jsme měli po většinu doby převahu a zasloužili jsme si lepší výsledek, ale to teď musíme hodit za hlavu,“ zopakuje Mason. „Musíme se připravit na důležitý domácí zápas s Winnipegem.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -