- Reklama -

MATCH SUMMARY: Hertl vstřelil vítězný gól, Vladař pomohl k výhře

- Reklama -

Příběh dne:

Rozhodně Tomáš Hertl. Český útočník se stal klíčovou postavou zápasu mezi Vegas Golden Knights a Anaheim Ducks, když rozhodl vítěznou trefou. Tým z Nevady zvítězil 3:1 a udržel si svou stoprocentní bilanci. Hertl, který byl vyhlášen první hvězdou večera, skóroval v přesilovce v čase 45:18 s asistencí od hvězdných hráčů Jacka Eichela a kapitána Marka Stona, což ukazuje, že se kouč Vegas Bruce Cassidy nebojí Hertla posílat na led do klíčových situací a současně s ústředními postavami týmu Golden Knights. Hertl předvedl vysoce kvalitní výkon. Strávil na ledě téměř 19 minut, během nichž zaznamenal dvě střely, jeden blok, tři hity a na vhazování měl skvělou úspěšnost 62,5 %.

Další Češi v zápasech:

Skvělý výkon podal také brankář týmu Calgary Flames Daniel Vladař, který se stal klíčovou postavou v prestižní „bitvě o Albertu“, když svým výkonem pomohl k vítězství Flames 4:1 nad Edmontonem Oilers. Český brankář inkasoval z 26 střel, které na něj soupeř vyslal, pouze jednou. Po zápase pak prohlásil: „Myslím si, že jsme odehráli vynikající zápas,“ čímž vyzdvihl týmový výkon, který vedl k triumfu nad rivalem. Výsledek zápasu výrazně přispěl k pozitivnímu začátku sezóny pro Flames a Vladař svým spolehlivým výkonem ukázal, že je schopen konkurovat na té nejvyšší úrovni v rámci NHL.

Ostatní čeští hráči, kteří v noci nastoupili, si gól ani asistenci nepřipsali.

Hvězda kola:

Justin Kirkland dosáhl významného milníku své kariéry, když vstřelil svůj první gól v NHL a pomohl Calgary Flames k vítězství. Kirklandův příběh je pozoruhodný – osm let strávil v American Hockey League (AHL), než dostal příležitost v NHL. Jeho nynější trenér Ryan Huska ho vedl již v juniorské lize, což přidává na zajímavosti jejich současné spolupráce.

- Reklama -

Kirkland, vybraný v draftu NHL v roce 2014 jako 62. hráč celkově, podepsal s Calgary smlouvu jako volný hráč 3. července. Ačkoliv má za sebou jen 11 utkání v NHL, jeho první gól přišel v klíčovém momentu pro tým. Podobný úspěch zaznamenali i brankáři Tristan Jarry a Linus Ullmark, kteří rovněž vstřelili svůj první gól v NHL více než deset let po svém draftování.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -