- Reklama -

MATCH SUMMARY: Pastrňák se zařadil po boku Jágra, Kulich v základní sestavě

- Reklama -
Příběh dne:

Spolupráce českých hráčů v Bostonu přinesla skvělý výsledek v podobě vítězství 6:4 nad Montrealem. Pavel Zacha přihrál zpoza branky na volného Davida Pastrňáka, který přesnou střelou z první zakončil. Pastrňák tak skóroval i ve svém druhém zápase letošní sezóny a celkově vstřelil už svůj 350. gól v NHL! Tímto se David Pastrňák stal teprve čtvrtým Čechem v historii soutěže, kterému se to podařilo, a zařadil se po bok Jaromíra Jágra, Patrika Eliáše a Milana Hejduka.

 

Další Češi v zápasech:

Radek Faksa vstřelil svůj první gól v sezóně a zároveň premiérový gól za St. Louis. Český útočník se dostal před brankoviště a úspěšně překonal brankáře San Jose Sharks. Ve stejném zápase se prosadil i český hráč na druhé straně, obránce Jan Rutta, který přispěl asistencí při druhém gólu Sharks, když jeho nahození od modré čáry vedlo k úspěšné střele. Asistenci na gól si pak z českých hráčů připsal také David Kämpf z Toronta.

- Reklama -

Nikdo další z Čechů tentokrát nebodoval. Za zmínku stojí jen nasazení Jiřího Kulicha ve druhém útoku Buffala. Talentovaný mladík tak začíná dostávat od trenéra Sabres Lindy Ruffa konečně šanci. Ostatně čas strávený na ledě 15:34 je již slušná porce.

Hvězda kola:

Jednoznačně Kapitán Los Angeles Anže Kopitar, který v zápase proti Buffalu zkompletoval hattrick a zařídil tak vítězství 3:1. Byl to jeho už sedmý hattrick v kariéře, což mu umožnilo posunout se před Wayna Gretzkyho a Dustina Browna na šesté místo v historických tabulkách klubu.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -