- Reklama -

MATCH SUMMARY: Pastrňák vstřelil vítězný gól, Dostál vychytal čisté konto

- Reklama -

Příběh dne:

Jednoznačně David Pastrňák. Česká hvězda v dresu Bruins se skvěle uvedla do nové sezony NHL, když zaznamenala tři góly ve třech úvodních zápasech. Pastrňákova poslední branka přišla v prodloužení utkání proti Los Angeles Kings, když rozhodla o vítězství Boston Bruins 2:1. Pastrňák využil souhru s mladými spoluhráči, obráncem Masonem Lohreiem a centrem Matthewem Poitrasem. Jeho precizní střela po ledě byla na brankáře Darcyho Kuempera příliš. Pastrňák ukázal, že je klíčovým hráčem svého týmu, a opět potvrdil svou pozici jednoho z nejlepších střelců ligy.

„Už jsem chtěl vystřídat, protože jsem byl pěkně unavený. Takže jsem mu to jenom přihrál. Ohlédl jsem se a Pasta dal gól,“ popisoval Poitras, talentovaný dvacetiletý centr, který odehrál výborný zápas.

David Pastrňák se stal čtvrtým hráčem Bostonu, který v kariéře dosáhl na minimálně 10 gólů v prodloužení, přičemž tento seznam vede jeho spoluhráč Brad Marchand s 19 góly. Zároveň se Pastrňák díky svému 61. vítěznému gólu posunul na páté místo v historickém žebříčku klubu, čímž předstihl legendárního obránce Raye Bourquea. Český útočník má navíc velkou šanci zopakovat své střelecké galapředstavení z předchozích sezón. V minulé sezoně vstřelil 47 gólů, v té předešlé se zastavil dokonce až na 61 gólech.

Další Češi v zápasech:

Lukáš Dostál zažil vynikající start nové sezony NHL. Český brankář hájící barvy Anaheimu Ducks si v zápase proti San Jose Sharks připsal své první čisté konto, když pochytal všech třicet střel soupeře a byl klíčovou postavou svého týmu. Jeho bezchybný výkon pomohl Ducks k vítězství a ukazuje, že Dostál má potenciál stát se stabilní oporou v brankovišti Anaheimu.

- Reklama -

Český útočník Ivan Ivan už není známý pouze díky svému jménu a příjmení, neboť si připsal svůj první bod v NHL, když asistoval u gólu Nathana MacKinnona, kapitána Colorado Avalanche. MacKinnonovi se podařilo protlačit kotouč do branky po dorážce, čímž Ivan získal svůj premiérový bod v kariéře. Tato asistence je pro Ivana skvělým startem v jeho NHL cestě a ukazuje, že má potenciál být platným hráčem ve své roli, zvláště po boku zkušených hvězd jako je MacKinnon.

Ostatní čeští hráči, kteří v utkáních nastoupili, vyšli bodově naprázdno. Za zmínku stojí pouze 35 úspěšných zákroků Petra Mrázka, který odchytal celé utkání v dresu Chicaga a přispěl tak k vítězství svého týmu 5:2 proti Edmontonu.

Hvězda kola:

Tentokrát poněkud netradiční a přesto zcela výjimečná – řeč je o zesnulých bratrech Johnnym a Matthewovi Gaudreau, jejichž památku uctili při emotivním ceremoniálu před zápasem Calgary proti Philadelphii.

Johnny Gaudreau strávil svých prvních devět sezón v NHL v dresu Calgary Flames, kde se zařadil mezi nejlepší hráče v historii klubu. Se 609 body obsadil páté místo v klubové historii, stejně jako v počtu asistencí (399), zatímco v počtu gólů (210) je devátý. Gaudreau byl dlouhodobě klíčovou postavou ofenzivy Flames, než odešel do Columbusu Blue Jackets.

Matthew Gaudreau během sezóny 2019/20 odehrál několik zápasů v AHL za Stockton Heat, přidružený tým Calgary Flames. Nastoupil po boku hráčů jako Justin Kirkland a Ryan Lomberg, přičemž tým tehdy vedl současný asistent trenéra Flames, Cail MacLean. Tato zkušenost v nižší soutěži mu pomohla připravit se na kariéru v NHL

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -