- Reklama -

Musíme makat a být trpěliví, říká Jiří Kulich

- Reklama -

Už pár dnů čeští parťáci ve službách Buffala, Jiří Kulich a Lukáš Rousek, vědí, že dnes večer při úvodním duelu sezóny budou jen mezi zdravými náhradníky. Posledních pár dnů trénovali v pátém útoku, sestava pro zahajovací duel ročníku 2024-25 proti New Jersey je daná.

„Posledních pár tréninků jsme trénovali v páté lajně, takže bylo jasné, že dnes hrát nebudeme. Ale připravovali jsme se tak, že se to může kdykoli změnit,“ říká Lukáš Rousek. „Tyhle věci se nedají úplně ovlivnit. Buď to vyjde, nebo ne. Důležité je, abychom se na konci dne mohli podívat sobě do očí a říct si, že jsme tam nechali všechno,“ přidává Jiří Kulich.

„Musíme makat, věřit, a když ta šance přijde, být připraveni,“ uvědomuje si dvacetiletý Kulich, který poprvé absolvoval celý tréninkový kemp hlavního týmu a zůstal v kádru až do úplného konce přípravy. Ke všemu mohl s týmem odcestovat do své domoviny. „Je to pro mě super cool. Snažím se užít si každou minutu,“ říká spokojeně.

I když úsměv byste na tváři obou hráčů dnes před novináři hledali marně, oba tvrdí, že je absence v sestavě dnes večer zase tolik nemrzí. Berou to zkrátka tak, jak to je. „Zklamaní nejsme, my to tak nebereme. Samozřejmě, oba chceme hrát, protože jsme tady doma. Ale pracujeme, makáme a užíváme si to tady s týmem. “ ujišťuje Lukáš Rousek.

- Reklama -

„Samozřejmě to trošku mrzí, že dneska nemůžu nastoupit, ale je to tak, jak to je. Pořád nepřestáváme věřit, že bychom mohli nastoupit třeba zítra,“ neztrácí Kulich naději.
Ať už ta šance přijde ještě v Praze, nebo později, je potřeba ji chytit za pačesy. Co musí mladý útočník udělat pro to, aby se pak v sestavě udržel?

„Nic nevypustit, pořád makat, a hlavně být týmovým hráčem. Hrát chytře, nehrát si na něco, co nejsem,“ má jasno. Každopádně dlouhý pobyt s týmem si Kulich náramně pochvaluje. „Kluci v kabině mi hodně pomáhají, abych se mezi nimi cítil vítaný a sebevědomý, že mezi ně patřím. Je to moc fajn,“ snaží se vidět situaci z pozitivní stránky.

Dočkají se čeští fanoušci nějakého krajana v sestavě Buffala alespoň zítra?

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -