- Reklama -

Na smlouvu to nevypadá, Carolina bude chtít Tlustého se Sekerou vyměnit

- Reklama -

Jiří Tlustý, Andrej Sekera, ale také Jay McClement – všichni tři mají něco společného. Jsou v posledním roce své stávající smlouvy a na podmínkách nové se nejsou schopní se svým klubem dohodnout. Jelikož se jedná o Carolinu, jejíž šance na postup už se pohybují jen v teoretické rovině, vyplývá z toho jediné. Hurikáni se budou snažit zbytkovou hodnotu svých hráčů vytěžit alespoň prostřednictvím trejdů.
„Doufáme, že budeme na trhu hodně aktivní,“ přitaká generální manažer Ron Francis.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Tlustý už dres mužstva z Raleigh obléká šestou sezónu a jednání smlouvě podstoupil i loni. Nakonec se obě strany dohodly jen na dalším roku za 2,95 miliónu dolarů. Sekera přišel do Caroliny v červnu 2013 z Buffala, odkud si přinesl smlouvu s průměrným příjmem 1,75 mil. USD. V této sezóně činí mzda slovenského zadáka 2,75 miliónu, do dalších let by si představoval asi dvojnásobnou. McClement je v nižší platové kategorii, vydělává milión.
Šéf klubu nicméně stále věří, že by některého ze jmenovaných hokejistů mohl pro organizaci zachránit. „Pořád pokračujeme v jednáních s hráči i jejich agenty. Dokud se dveře neuzavřou úplně, šance tu je. Na druhou stranu samozřejmě sledujeme, jaké jsou možnosti na trhu,“ říká Francis.

Na Sekeru se byli při čtvrtečním utkání s Anaheimem skauti osmi týmů, pět z nich patří do nejlepší desítky NHL. Jako největší zájemci jsou ale zmiňována mužstva, která jsou těsně pod hranou play off a bojují o postup do vyřazovacích bojů – konkrétně Los Angeles a Dallas.
Tlustý by se hodil klubu, který se v ofenzívě nechce spoléhat jen na své nejlepší muže, ale potřebuje příspěvek i od ostatních. Letos má sice český forvard na kontě jen dvanáct branek, ale během zkrácené sezóny 2012-13 ukázal, že skórovat umí – ve 48 utkáních se trefil 23krát.
McClement je defenzivně laděný hráč a specialista na vhazování, kde má úspěšnost 55,5 procenta, patnáctou nejlepší v celé lize.
Foto/Photo by: Benjamin Reed

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -