- Reklama -

NHL má nového platového krále!

- Reklama -

Edmonton si splnil svou největší úlohu pro toto léto – podepsal novou smlouvu s hvězdným centrem Leonem Draisaitlem. Podle očekávání z něj udělal nejlépe placeného hráče NHL.

Oilers a německý reprezentant se dohodli na osmileté smlouvě, jejíž průměrná roční hodnota je 14 mil. dolarů. Celková hodnota kontraktu – 112 miliónů – je druhá nejvyšší v ligové historii (Alex Ovečkin podepsal smlouvu za 124 mil.).

Nová smlouva, jejíž součástí je i plná klauzule o nevyměnitelnosti, začne platit v sezóně 2025/26. Ta aktuální má cap hit 8,5 miliónů.

Draisaitl strávil celou svou kariéru v Edmontonu, který jej draftoval v roce 2014 z třetího místa. V NHL doposud odehrál 719 zápasů, v nichž nasbíral 850 bodů za 347 gólů a 503 asistencí. V 74 duelech play-off přidal 41 branek a 67 přihrávek.

- Reklama -

28letý rodák z Kolína nad Rýnem si v posledním ročníku připsal 41 gólů a 106 bodů v 81 střetnutích. V play-off pomohl Oilers k finálové účasti a nakonec ho zakončil se ziskem 31 bodů (10+32) v 25 utkáních.

Titul hráče s nejvyšším cap hitem (13,25 mil.) patřil doposud Austonu Matthewsovi z Toronta.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -