- Reklama -

Pět zápasů čekal Vrbata na branku. Včera dal tři najednou

- Reklama -

Na začátku sezóny šestkrát nebodoval vůbec. V první polovině listopadu měl období, kdy v devíti utkáních po sobě netrefil bránu. Od 25. listopadu se Radim Vrbata znovu střelecky trápil. Všechno si ale vynahradil v pondělním utkání s Buffalem, kdy se dočkal prvního hattricku v dresu Canucks.
„Je to ohromná úleva, na tomhle se dá stavět,“ komentuje mladoboleslavský rodák svůj počin i skutečnost, že Vancouveru se podařilo po pěti porážkách znovu bodovat. „Může nám to pomoci na cestě kupředu, mně i celému týmu.“
V deváté minutě se k českému útočníkovi odrazil kotouč po Higginsově ráně a on měl spoustu míst na výběr, kam černý kus pryže poslat. O osm minut později použil svoji hůl k tečování střely Dana Hamhuise od modré čáry. V čase 54:28 dal signál k házení čepic přesně mířenou střelou zápěstím z pravého kruhu pro vhazování.
„Vždycky pomůže, když se před vámi při prvním nebo druhém střídání odkryje brána, jak se to stalo mně,“ popisuje Vrbata první gól. „Když se vám potom povede teč, vypadá to, že vám tam spadne všechno.“
Přesně to by 34letý útočník potřeboval i v dalších dnech, týdnech a měsících. Zatímco loni, kdy během své premiérové sezóny u Kosatek nastupoval většinou po boku bratrů Sedinových, zaznamenal 31 branek (osobní maximum má ještě o čtyři vyšší z ročníku 2011-12 ve Phoenixu), letos se zatím trefil jen devětkrát. Jeho novými parťáky ve formaci jsou Jared McCann a Chris Higgins.
„Čím jednodušeji hrajeme, tím je to lepší. Pokud budeme vědět, že dostaneme puk k brankovišti, budeme tam někoho mít a budeme mít sílu něco vymyslet v ofenzívě. Dneska se nám to povedlo,“ kvituje Vrbata vítězství 5:2.
„Potřeboval jsem se trefit, stejně jako to potřebují ostatní. Všichni jsme na něco takového čekali. Viděli jste v posledních zápasech, že jsme nebyli moc připraveni a zdálo se, že se nám vymstila každá chyba,“ dodává.
Po třetině základní části jsou Canucks na třetím místě Pacifické divize. Mají ovšem odehráno více zápasů než pronásledovatelé z Arizony a Anaheimu, kteří na ně ztrácejí pouhý bod.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -