- Reklama -

Pětice brankářů, u kterých je výměna na spadnutí

- Reklama -

Letošní ročník NHL má před sebou už maximálně pět zápasů. Brzy nás čeká klasické posezónní kolečko – draft, otevření volného trhu a začátek přípravných kempů. Pojďme se podívat na to, co by mohlo přinést opětovné nastartování hráčského trhu za výměny v oblasti brankoviště.

Jacob Markström, Calgary Flames 

O výměně zkušeného Švéda se mluvilo prakticky celou minulou sezonu. Podle insidera stanice Sportsnet Elliotte Friedmana je výměna stále ve hře, Calgary však stále čeká na adekvátní protihodnotu, protože je netlačí čas nebo okolnosti. GM Craig Conroy byl loni velmi blízko dohodě s New Jersey a panuje přesvědčení, že Devils svůj zájem neztratili. Markström má podepsáno na další dva roky na šest milionů za sezonu a má no-movement clause.

Filip Gustavsson, Minnesota Wild

- Reklama -

Wild stále doplácí na buyouty kontraktů Zacha Pariseho a Ryana Sutera, které jim zabírají skoro 15 milionů dolarů pod platovým stropem. A právě tyto okolnosti vedou Minnesotu k tomu, že nabízí svého brankáře k trejdu. Ve své smlouvě nemá žádnou ochranu proti výměně, podepsáno má na následující dva roky za 3,75 milionu dolarů ročně. Má za sebou nevalný ročník, stále se v něm však skrývá potenciál. Wild mají na příští sezonu kromě něj podepsané ještě Marca-André Fleuryho a Jespera Wallstedta, takže Gustavsson začíná být příliš drahým luxusem.

Joonas Korpisalo, Ottawa Senators

Tohle se opravdu nepovedlo. Po letech věrných služeb v Columbusu se finský brankář loni stěhoval za příležitostí a pořádným balíkem peněz do Ottawy. U Senators zažil podprůměrný první ročník, měl pouhých 89 % úspěšnost zákroků, ambiciózní tým Ottawy zůstal daleko za očekáváními. Korpisalo má podepsáno ještě na čtyři roky za čtyři miliony dolarů ročně. Senators budou muset být hodně přesvědčiví ve své argumentaci.

Elvis Merzlikinš, Columbus Blue Jackets 

Lotyšský brankář bude zřejmě prvním na ráně, až se nový GM Don Waddell chopí kormidla. Merzlikinš sám loni požádal o trejd, vedení mu nakonec nevyhovělo. Třicetiletý brankář má smlouvu na další tři roky za 5,4 milionu dolarů a za sebou má ročník s hrozivými čísly. Waddellovi tím značně ztížil pozici při jednáních s potenciálními zájemci.

Linus Ullmark, Boston Bruins

Už v uplynulé sezoně byl jeho odchod na spadnutí, jenže držitel Vezina Trophy trejd do LA Kings odmítl. Soupiska Bostonu potřebuje refresh a držet si dva elitní gólmany v podobě Ullmarka a Jeremyho Swaymana je pro ně přílišný luxus. Z kola ven tak půjde starší a tím pádem méně perspektivní Švéd. Ve smlouvě má klauzuli, díky které může napsat až 15 klubů, do kterých si nepřeje být vyměněn. Bruins potřebují posílit v centru útoku a také zvětšit konkurenci ve třetí a čtvrté formaci. Za Ullmarka by v tomto směru mohli získat dobrou protihodnotu.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -