- Reklama -

Pojď na férovku, ale férově!

- Reklama -

Počtem absolvovaných bitek v posledních sezónách jsou si téměř rovni, ale ani jednou nestáli proti sobě. Válčí totiž každý na jiném poli. Teprve tento týden změřili Brandon Prust a Blair Riley síly vzájemně. Prvního není třeba dlouze představovat, snad jen připomeňme, že v nastávajícím ročníku dostal za úkol chránit vancouverské hvězdy. Druhý bude mít černou práci na starosti na farmě Calgary ve Stocktonu.


Bude vás zajímat:


Než se tam ale o víkendu přesunul, dostal prostor ve dvou přípravných utkáních NHL. A v pátek se mu poštěstilo domluvit si pěstní souboj se svým slavnějším kolegou.
„Je to profesionál, který se u hokeje pohybuje už dlouho, takže jsem mu byl vděčný, že mi dal příležitost. Bylo to od něj strašně hezké,“ děkuje Riley.
Ani on ovšem při naplňování kodexu cti nezůstal pozadu. „Prust se mě zeptal, jestli jsem levák nebo pravák, tak jsem mu řekl, že mlátím pravačkou,“ svěří se. „Chápal jsem ho. On mě nezná, neměl možnost mě studovat na videu, zatímco já ho mám okouknutého. Bylo to ode mě takové přátelské gesto.“
Kuriózní na celé záležitosti bylo, že Prust se bil s protivníkem, který vlastně neměl na ledě co pohledávat. Trenér Plamenů se spletl při vyplňování soupisky a místo Rileyho uvedl do zápisu Kennyho Agostina, na což rozhodčí přišli až v okamžiku, kdy oběma kohoutům rozdali tresty. Bylo to v páté minutě, Riley měl v té době za sebou pouze dvě střídání.

„Viděl jsem, jak jede sudí k trestné lavici a ukazuje na mě. Nemyslel jsem, že bych udělal něco špatně. Rozhodčí otevřel vrátka a řekl mi, že nejsem na soupisce, takže musím jít do šaten. Nejdřív jsem mu nevěřil, potom jsem chtěl, aby mě na soupisku dopsali,“ líčí 29letý bitkař v rozhovoru pro Calgary Herald.
To samozřejmě nebylo možné, pro Rileyho utkání skončilo. „Ani jsem nepotřeboval sprchu, jen jsem se převlékl nazpátek do obleku,“ říká. „Rodiče přišli na zápas později a ani mě neviděli. Kamarádi se divili, kam jsem zmizel. Někteří lidé mysleli, že jsem byl zraněn a je to součást protokolu týkající se otřesu mozku. Když slyšeli, že jsem v pořádku a co se stalo, pobavilo je to.“
Kouč Hartley přispěchal s omluvou v podobě dalšího startu. Riley se představil i v sobotní odvetě s Canucks(tentokrát už bez rvačky), než byl poslán na farmu.
„Trenér se mi omluvil, ale nemusel to dělat. Žádnou omluvu mi nedlužil. Prožil jsem v pátek zábavný večer,“ pousměje se Blair Riley.
Ilustrační foto: M. Richter

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -