- Reklama -

Potvrzeno! Pasta posílí národní tým

- Reklama -

Příjezd nejlepšího českého hokejisty posledních let na domácí mistrovství světa je pořádně blízko. David Pastrňák po vypadnutí Bostonu z druhého kola play off NHL prošel zdravotní prohlídkou a klub ho tak uvolní. To stejné platí i v případě jeho spoluhráče Pavla Zachy. S novinkou přišel Zdeněk Janda z portálu iSport.cz.

Oba by se měli připojit k reprezentaci v pondělí, v úterý už by mohli hrát proti Kanadě.

27letý Pastrňák projevil velký zájem reprezentovat. Generální manažer národního týmu Petr Nedvěd sice už v sobotu zmiňoval, že on i spoluhráč Pavel Zacha jsou z play off obouchaní, ale mají velký zájem do Česka přiletět. 

U obou není ani problém s pojistkami. Ta Pastrňákova vyjde podle zdrojů Matěje Vybírala z portálu Sport.cz přibližně na sto tisíc dolarů, tedy v přepočtu asi 2,3 milionů korun. Jsou na to přesně dané tabulky, které vychází z délky kontraktu. Pastrňák má před sebou ještě sedmiletou smlouvu.

- Reklama -

Pastrňák před sezonou mluvil o tom, že má dva jasné cíle. Buď Stanley Cup, nebo zlato na mistrovství světa. Ten první se mu nesplní. Ale ve hře je pořád ten druhý.

Pastrňák si na mistrovství světa zahrál naposledy před dvěma lety, v základní skupině stihl odehrát čtyři duely a v play off výrazně přispěl k zisku bronzových medailí. Za sedm zápasů tehdy nasbíral deset bodů (7+3). Reprezentoval také na šampionátech v letech 2016, 2017 a 2018.

Naopak Zacha bude v seniorské reprezentaci debutovat. Ačkoliv účast na mistrovství sliboval už loni, nakonec se z osobních důvodů omluvil. „Detaily nechám na vás, zeptejte se ho sami. Nám řekl, že se nepřipojí. Na mistrovství světa ještě nebyl, je to otázka na něj,“ komentoval tehdy situaci generální manažer reprezentace Martin Havlát.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -