- Reklama -

Toronto Maple Leafs: Dost lenošení, od teď jedeme na maximum

- Reklama -

Dlouhá léta tady vládlo uspokojení. Toronto má skvělé ekonomické výsledky, vysoké tržby, Forbes odhaduje hodnotu Maple Leafs jako nejvyšší v NHL. Sportovní výsledky ale scházely. Také proto letos došlo v klubu k řadě změn, které by měly posunout celou organizaci k lepším zítřkům.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Především podepsal v létě v Torontu trenér Mike Babcock. Osmiletá smlouva z něj udělala nejlépe placeného kouče ligy. Přišli noví trenérští asistenti, nový trenér brankářů, video kouč, ale také nový generální manažer. Lou Lamoriello je dostatečně zkušený, aby si s Babcockem vyhověl.
„Každý používá slovo ‚přestavba‘, my ale raději upřednostňujeme slovo ‚stavba‘,“ řekl asistent generálního manažera Kyle Dubas. „Nepřestavujeme nic z toho, co tu už bylo.“
Dubas zdůraznil, že klubový managament, který zahrnuje jeho, Lamoriella, prezidenta Brendana Shanahana, ředitele pro hráčské záležitosti Marka Huntera a další osoby v klubu, je spokojený s mladými hokejisty, které má organizace k dispozici. Plán je dát jim víc příležitostí se předvést.
„Máme docela jasně definovaný typ hráčů, které hledáme,“ dodal Dubas. „Po zhruba měsíci komunikace s Mikem Babcockem známe typ hokejistů, které potřebujeme. Tedy hráče, kteří zapadnou do systému, který chceme hrát.“
Hlavním cílem Maple Leafs pro tuhle sezónu je maximalizovat potenciál každého člověka v organizaci. Časy lenošení skončily, od teď se pojede v Torontu nadoraz. Vedle jiného to znamená nový vědecký program optimalizace hráčského výkonu, který bude například zahrnovat přesný dozor nad tím, co hráči a trenéři sní, jak spí a tak dále.
„Nechceme být týmem, který zahrnuje lukrativními dlouhodobými kontrakty hráče, kteří si to nezaslouží,“ zdůraznil Dubas. „Chceme nejdřív od hráče vidět, že si takovou smlouvu vybojuje.“
Pokud nebudou hokejisté odevzdávat maximum, v klubu nezůstanou. „Snažíme se dělat všechno na maximum. Chvilku to bude trvat, než se z nás stane dobrý, velmi dobrý a nakonec, jak doufáme, skvělý tým. Musíme jen někdy začít, musíme začít stavět,“ dodává Dubas.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -