- Reklama -

Yzerman se činil: Detroit udělal dvě výměny

- Reklama -

Detroit udělal během úterý dvě výměny. Jako obchodní partneři se do nich zapojili Predators a Sharks.

Red Wings do Nashvillu poslali nadějného obránce Andrewa Gibsona za útočníka Jesseho Kiiskinena a volbu ve druhém kole letošního draftu.

Později poslal Detroit vzpomínanou draftovou volbu spolu s bekem Jakem Walmanem do San Jose za budoucí vyrovnání.

18letý Kiiskinen byl draftovaný loni ze 68. místa a celý ročník strávil ve finské lize, kde v dresu Pelicans zaznamenal čtyři góly a šest asistencí v 36 duelech.

- Reklama -

19letý Gibson byl draftován ve stejném roce z 42. místa a za sebou má kompletní ročník v OHL, kde v trikotu Sault Ste. Marie odehrál 68 utkání se ziskem 44 bodů (12+32). V 11 střetnutích play-off přidal dvě asistence.

Walman odehrál v uplynulé sezóně za Red Wings 63 zápasů, ve kterých si vytvořil nová osobní maxima s 12 góly a 21 body. V NHL už naskočil do 202 duelů se ziskem 51 bodů (25+26).

28letý Kanaďan podepsal v únoru minulého roku tříletou smlouvu v hodnotě 10,2 mil. dolarů, která zahrnuje i omezenou klauzuli o nevyměnitelnosti.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -