- Reklama -

Základní část vrcholí. O co se poslední den ještě hraje?

- Reklama -

Známe držitele Prezidentovy trofeje a další dva vítěze divizí. Víme, kdo skončí v tabulce poslední. Je zkompletován seznam postupujících v Západní konferenci. Přesto se v poslední den základní části sezóny 2014-15, kdy do akce půjde všech třicet mužstev, bude hrát ještě o hodně.
Vítězství v Atlantické divizi a zároveň 2. místo Východní konference
Kandidáti: Montreal 108 bodů, Tampa Bay 106 bodů
Canadiens mají o dva body více, ale protože Lightning vyhráli víc zápasů v normální době a v prodloužení (kritérium označované v našich tabulkách VVP), potřebují Habs v utkání s Torontem k definitivě alespoň bod. Blesky si samozřejmě proti Bostonu nemohou dovolit jakoukoliv ztrátu.
3. místo v Atlantické divizi
Kandidáti: Detroit 98 bodů, Ottawa 97 bodů
Red Wings ho udrží, pokud s Carolinou získají alespoň bod, bez ohledu na výsledek Senátorů proti Flyers.
2. místo v Metropolitní divizi, tedy lepší nasazení ve vzájemné sérii prvního kola play off
Kandidáti: Washington 101 bodů, NY Islanders 100 bodů
Vzhledem ke shodné bilanci VVP je jasno: pokud Capitals získají (v utkání s Rangers) bod, Ostrované (hrají s Columbusem) je předstihnou, pouze když kvůli výhře nebudou muset absolvovat samostatné nájezdy. Bod newyorskému celku stačit nebude, protože má s Washingtonem horší bilanci vzájemných utkání.
Obě divoké karty ve Východní konferenci
Kandidáti: Ottawa 97 bodů, Pittsburgh 96 bodů, Boston 95 bodů
Senátorům stačí k jistotě postupu bod. Pokud by ho v utkání s  Philadelphií nezískali, vzhledem k nejhorší bilanci VVP musí spoléhat na ztráty konkurentů. Tučňákům (nastoupí v Buffalu) by mohl také stačit bod, pokud ho ovšem nezískají i Sens a Boston zároveň nevyhraje v normální době či v prodloužení v Tampě. Bruins musí zvítězit bezpodmínečně, jestli chtějí mít ještě šanci.
Nejlepší z této trojice se v prvním kole play off střetne s Montrealem nebo s Tampou Bay, na druhého postupujícího čekají NY Rangers.


Pohled do tabulek prozradí vše


1. místo v Západní konferenci
Kandidáti: Anaheim 107 bodů, St. Louis 107 bodů
Poměrně přehledná situace: Blues mají o jedno vítězství VVP méně než Ducks, potřebují tedy získat o bod víc. St. Louis hostí Minnesotu, Kačeři zavítají do Arizony. Na konferenčního vítěze čeká na úvod play off Winnipeg.
2. místo v Pacifické divizi, tedy lepší nasazení ve vzájemné sérii prvního kola play off
Kandidáti: Vancouver 99 bodů, Calgary 97 bodů
Kosatky potřebují k jistotě bod, hostí doma Edmonton. Pokud ho nezískají, naskýtá se šance pro Flames, k jejímuž využití stačí jakákoliv výhra ve Winnipegu. Plameny by se v takovém případě posunuly tabulkou buď díky kritériu VVP nebo lepším vzájemným zápasům.
3. místo v Centrální divizi
Kandidáti: Chicago 102 bodů, Minnesota 100 bodů
Jestřábům stačí proti Coloradu bod. Divoši mají ještě šanci je předstihnout díky lepšímu VVP, pochopitelně ale musí v St. Louis zvítězit. Lépe postavený tým po základní části se v play off střetne s Nashvillem, na horšího čeká horší z dvojice St. Louis, Anaheim.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -